Novka Bošnjak

Pedagogica

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Moje uvjerenje: svako dijete je za nešto predodređeno, nešto zna i umije a to znanje mu može pomoći u lakšem i kvalitetnijem budućem životu, bez obzira koju školu završilo. Budući da i sama živim u jednoj takvoj sredini, na periferiji zbivanja, poznajem i razumijem mnoge porodice koje ostaju da žive na svojim seoskim imanjima, od svog poštenog rada.Tome su naučili i uče svoju djecu. Kod kuće su to vrijedna i marljiva djeca, domaćinska, koja vole ići u školu, svjesni su da moraju, da je to za njihovo dobro ali šta mogu kad se ono što oni vole i znaju, ne boduje i ne vrednuje u školi, a ono što se boduje i vrednuje njih ne zanima, ne shvaćaju i ne razumiju. Moj osnovni moto: -zalaganje da učenici u višim razredima (predmetna nastava) osnovne škole ne ponavljaju razred; nastojim da i učenici iz ruralnih sredina budu upoznati sa modernim tekovinama, kao i gradska djeca

KRATAK OPIS PRAKSE
Kroz planirani program jutarnjeg čuvanja, upoznajemo učenike sa raznim načinima izrade i tehnikama starih i umjetničkih zanata, kao i domaće radinosti. Svaka radionička djelatnost se realizuje kroz tri mjeseca. U junu – po vlastitim željama, učenici sami kreiraju ono šta im se sviđa, ono šta znaju i vole raditi. Tada je i završna prodajna izložba – rasprodaja.

Priprema: Jutarnje čuvanje – PROGRAM RADA

Preuzmi pripremu
24 Jula, 2018


The contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku