• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Nada Radoja

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Ako posao prosvjetnog radnika doživite kao izazov i priliku za stalno učenje onda vam i period pandemije predstavlja poligon za učenje. Svaka nova i nepredvidiva situacija moze biti izazov u radu i pokretač novih ideja. Ono što se pokazalo kao dobro i djeci prihvatljivo nadograđujemo i koristimo i dalje. U našem radu inspitacija je bila uzajamna i višestruka. Inspirisali smo roditelje,oni nas i svoju djecu ,a pandemija nam je dala jos više zajedničke energije da svaku situaciju koristimo kao poligon za učenje svih nas zajedno. Nadam se da ćete je prepoznati u našim aktivnostima sa djecom koji su i u ovim uslovima učila o sebi kao ljudima i o novim tehnologijama uz pomoć beebot robota..

KRATAK OPIS PRAKSE
KRATAK OPIS PRAKSE
(do 200 riječi - jedan paragraf): Naš projekat počeo je na inicijativu roditelja koji su nam donirali beebot robot. Inspirisani našim didaktičkim sredstvima koje su vidjeli na roditeljskom sastanku, 2.10.2019. god. željeli su upotpuniti naše naučno-istraživačke i improvizovane aktivnosti programiranja sa pravim BEE-BOTT robotom i tako je počela naša avantura.Osmislili smo i realizovali slijedeće aktivnosti sa BEE- BOT robotom: Igre sa strelicama(kao uvod u aktivnosti sa BEE- BOT robotom); Igre sa BEE- BOT robotom na šematskim podlogama koje smo sami napravili,BEE- BOT putuje do likova iz priča i stihova",''BEE- BOT piše riječi",napravili smo podni grafikon za igre sa BEE- BOT ROBOTOM i igre bilježenja i osmisli igru ''Ja robot''-po nalozima. Na osmomartovskoj priredbi ''Poruka za sve mame svijeta'' prikazali smo roditeljima naše igre sa bee bot robotom. Nažalost, ubrzo je uslijedilo zatvaranje vrtića usljed pandemije.Period koji je obilježio početak rada nakon povratka u vrtić poslije vanrednog stanja, zbog pandemije COVID- 19, je djelovao zbunjujuće na sve nas. Bilo je veoma važno ispoštovati epidemiološke i higijenske mjere. Naš pedagog A.Vujmilović u materijalu ''Povratak u vrtić-izokrenuta priča'' dala nam je konkretne prijedloge kako prirpemiti prostor i koje je aktivnosti poželjno realizovati kako ne bi narušili dječije i uzajamno povjerenje, kao i sigurnost i želju za učenjem. Prilagođavajući se uputama, inspirisani mogućnošću individualizovanog pristupa zbog manjeg broja djece, nastavili smo realizovati istraživačke aktivnosti u kojima smo koristili neke naučne metode , kao što su tabele, bilježenje podataka, popunjavanje grafikona, aktivnosti sa mikroskopom i laboratorijskim priborom kao i aktivnosti sa BEE- BOT robotom. Kroz temu ,,Kako sačuvati zdravlje" odradjene su i podteme ,, Virusi i bakterije", ,,Pravilno peri ruke ", ,,Piramida ishrane",,Eksperimenti sa vodom - mali laboranti", ,,Aktivnosti na svježem vazduhu", ,, BEE- BOT robot uništava koronu" i dr.
Saradnja sa roditeljima dobila je novu dimenziju jer zbog pandemije ne mogu ulaziti u vrtić. Još jedan novi izazov koji smo pretvorili u novo i korisno iskustvo, jer djeca pokazuju sve veći stepen zrelosti i samostalnosti. Obzirom da nemaju uvid u v/ rad naša saradnja se odvija putem sajta Centra. Naši roditelji koji su potpisali odobrenje za fotografisanje djece imaju priliku da na sajtu pod linkom ''Šta je novo u vrtiću ''prate dešavanja u svim grupama i vrtićima vezanim za v/o rad. (pogledajte, vrticibl.com). U iščekivanju naših starih vrtićkih rutina i dalje rastemo i razvijamo se.

Priprema: BEE - BOT ROBOT U VRTIĆU

Pogledaj praksu
16 Decembra, 2020
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram