• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Milena Jović

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Kroz profesiju vaspitača, 10 godina radnog iskustva, od toga 6 u vaspitno obrazovnoj grupi smatram da je veoma važno poznavati karakteristike dječijeg razvoja, ali svakom djetetu pružiti ono što ono zahtjeva; tj. zadovoljiti njegove individualne potrebe. Nekada smo mi, kao djeca bili poprilično ukalupljeni, a danas je zaista svako dijete indivudua za sebe. Bitno je steći povjerenje, pružiti mu priliku da iskaže svoja interesovanja, a posle, kada ona "isplivaju" pomoći mu da ih nadograđuje, preispituje i zadovoljava. Kroz takav rad, vaspitač mora i sebe da preispituje, vrši konstantnu samoevaluaciju rada i potrudi se da ponudi djeci nove sadržaje i načine rada, jer današnja deca nas u mnogim stvarima prevazilaze. Trebamo se prilagoditi promenama u detetu, kao i sredini za učenje.
Kao majka troje dece, često se ponašam kao i svi drugi roditelji, vagam svoje odluke, preispitujem postupke i ponekad pomislim da sam možda nešto trebala drugačije; ali biti roditelj i imati odgovornost za kompletan razvoj i ponašanje svojeg djeteta trpi i poneku grešku koja je vjerovatno načinjena iz ogromne ljubavi.

KRATAK OPIS PRAKSE:

Radni list „Predškolska radilica“ namijenjen je djeci uzrasta 5-6 godina, njihovim vaspitačima i roditeljima. Posebno je koristan za djecu koja pohađaju Program pripreme za školu, ali i za djecu koja nemaju priliku da pohađaju vrtić. Kroz radni list će se upoznati sa različitim temama, uz originalne stihove i zanimljive zadatke. Korišćenjem radnog lista podstičemo dječiji razvoj u svim aspektima, jer se bavimo temama koje će obrađivati i u prvom razredu osnovne škole. Npr: ja, mama, porodica, domaće i šumske životinje, voće i povrće, brojevi, boje, godišnja doba, saobraćaj itd.
Pošto se “Predškolska radilica” bavi različitim temama prikladnim za predškolski uzrast, tokom Nedjelje zdrave hrane smo, uz primjenu tehnologije, radili na temi zdrava hrana. Djeca su se, koristeći laptop, iped, mobilne telefone, kameru, fotoaparat, štampač, upoznala sa 5 vrsta namirnica, štampala radne listove, sličice, igrala igrice koje su posvećene zdravoj hrani, slušala muziku, gledala filmiće o pravilnoj ishrani. Kroz navedene aktivnosti smo pokušali da djeci približimo nove tehnologije na drugačiji način, da ih učinimo saveznicima koji mogu doprinijeti dječijem razvoju, a ne glavnim krivcem za sve veću gojaznost I fizičku neaktivnost djece. Cilj nam je da naše buduće đake pripremimo za školu i osnažimo u pogledu brige o svom zdravlju.

Priprema: PRIPREMA ZA ŠKOLU I ZDRAV ŽIVOT

Pogledaj praksu
10 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram