• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Milena Jović

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Kroz profesiju vaspitača, 9 godina radnog iskustva, od toga 6 u vaspitno obrazovnoj grupi smatram da je veoma važno poznavati karakteristike dječijeg razvoja, ali svakom djetetu pružiti ono što ono zahtjeva; tj. zadovoljiti njegove individualne potrebe. Nekada smo mi, kao djeca bili poprilično ukalupljeni, a danas je zaista svako dijete indivudua za sebe. Bitno je steći povjerenje, pružiti mu priliku da iskaže svoja interesovanja, a posle, kada ona "isplivaju" pomoći mu da ih nadograđuje, preispituje i zadovoljava. Kroz takav rad, vaspitač mora i sebe da preispituje, vrši konstantnu samoevaluaciju rada i potrudi se da ponudi djeci nove sadržaje i načine rada, jer današnja deca nas u mnogim stvarima prevazilaze. Trebamo se prilagoditi promenama u detetu, kao i sredini za učenje. Kao majka troje dece, često se ponašam kao i svi drugi roditelji, vagam svoje odluke, preispitujem postupke i ponekad pomislim da sam možda nešto trebala drugačije; ali biti roditelj i imati odgovornost za kompletan razvoj i ponašanje svojeg djeteta trpi i poneku grešku koja je vjerovatno načinjena iz ogromne ljubavi.

KRATAK OPIS PRAKSE
U namjeri da se djeci promoviše zdrava ishrana nastao je set materijala koji su poslužili za obradu više podtema u okviru glavne teme. Set se sastoji od dvije komponente: didaktičko sredstvo i set slikovnica.Didaktičko sredstvo „Jedi zdravo! Bravo, bravo!“ je sastavljeno iz tri segmenta, i to: Slagalica „Tanjir zdravlja“, Igra memorije i „Vrtuljak zdravlja“ . Set slikovnica „Jedi zdravo! Bravo, bravo!“ od 40 slikovnica (10x10 cm), u pet različitih boja. Obuhvaćeno je pet grupa namirnica (voće; povrće; žitarice; proteini/meso, jaja; mliječni proizvodi). Svaka slikovnica se odnosi na jednu prehrambenu namirnicu i sadrži originalne stihove o njoj.

Priprema: Didaktičko sredstvo „Jedi zdravo! Bravo, bravo!“ i Set slikovnica „Jedi zdravo! Bravo, bravo!“

Pogledaj praksu
24 Jula, 2018
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram