• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Mevludin Maličević

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Na mlađima svijet ostaje tako uvijek govore, zato moja vodilja u stvaranju bolje budućnosti jeste „dajte mladima šansu“. Učenici su najbolji pronalazači i najjači kritičari postignutog. Tradicionalna nastava koči današnje generacije u napretku i razvoju, postoje stvari koje se trebaju znati tokom podučavanja učenika, ali akcenat mora biti na tome da učenici znanje trebaju znati primjeniti. Omogućimo učenicima korisno znanje, vodimo ih kroz projekte u kojima će oni stvarati i dolaziti do novih inovativnih rješenja. Učitelj je ključna stvar za kvalitetno obrazovanje, omogućimo učiteljima dobru edukaciju, jer samo naučen može da podučava. Učenici su najveći resurs ove zemlje i upravo zbog toga učitelji imaju veliku odgovornost kada krenu u proces podučavanja. Učitelj treba da bude uzor svojim učenicima.

KRATAK OPIS PRAKSE
U sklopu redovne nastave sa učenicima radim projekte na teme koje su aktuelne u svijetu a i kod nas i čija rješenja daju doprinos u poboljšanju uslova života na lokalnom i globalnom nivou. Projektom „Smanji račun sačuvaj šumu“ željeli smo da pokažemo da svojom idejom možemo znatno da doprinesemo poboljšanju uslova života, tj. da sačuvamo stabla (šumu), povećamo proizvdnju kisika i razgradnju stakleničkih plinova, smanjimo komunalni otpad i smanjimo potrošnju vode. Sam projekat ima i veliko finansijko pozitvno djelovanje na budžet Kantona iako nam to nije bio jedan od ciljeva za realizaciju.
Projekat je podržan od svih nivoa vlasti u Kantonu Sarajevo, što ćemo Vam prezentirati u nastavku prijave.

Priprema: Smanji račun sačuvaj šumu

Pogledaj praksu
20 Decembra, 2020
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram