• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Merisa Mehić & Ernad Osmić

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Uvjereni smo da nastavnici ne mogu promijeniti svijet u kojem učenici odrastaju. Ali mogu pokušati potaknuti ogroman broj onih koji će se ujediniti da ga korak-po-korak usmjeravaju u bolju budućnost. Smatramo da to možemo postići ne pripovijedanjem stavova, već življenjem istih.

KRATAK OPIS PRAKSE
Kampanja pod nazivom Tvoja glava, tvoja prava koju su osmislili članovi Vijeća učenika JU Četvrte osnovne škole Brčko distrikt BiH uz našu podršku imala je za cilj da osvijesti učenike/ce širom Bosne i Hercegovine o značaju Konvencije o pravima djeteta. Temeljni koncept kampanje bili su video klipovi učenika/ca iz čitave države, koji su uz odgovarajući hashtag #tvojaglavatvojaprava bili podijeljeni na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Tik-Tok, Instagram). U tim videima učenici su trebali/e na kreativan način odabrati i promovirati jedno od prava koja su im zagarantirana Konvencijom o pravima djeteta.

Priprema: Tvoj glava, tvoja prava

Pogledaj praksu
20 Decembra, 2020
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram