• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

MERISA KARIĆ

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Moje pedagoško uvjerenje temelji se na vrijednostima dječije igre, aktivnog učenja,otkrivanja i istraživanja okoline. Smatram da su saradnja sa roditeljima, podsticajna okolina, aktivno učenje i praktične aktivnosti veoma značajni ciljevi pri planiranju odgojno obrazovnog rada sa djecom. Posebno u vanrednim situacijama kada je nemoguće realizovati planirane i organizovane izlete,posjete i putovanja, mislim da je za djecu veoma važno da istražuju kroz igru,manipulišu sa raspoloživim materijalima, te na taj način dolaze do novih saznanja iz svijeta koji ih okružuje. Smatram da jedan edukator treba motivisati djecu na aktivno učenje svim raspoloživim edukativnim sredstvima kako bi svaki dan proveden u vrtiću imao novu razigranu priču.

KRATAK OPIS PRAKSE:
Projekat „Pustolovine malih mornara“ nastao je u vrijeme nepovoljne epidemiološke situacije u našem gradu, kada u našem vrtiću nismo bili u mogućnosti da organizujemo putovanja za djecu, tematske posjete i izlete.

Priprema: PUSTOLOVINE MALIH MORNARA

Pogledaj praksu
25 Januara, 2022
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram