Medisa Aljukić

Profesorica engleskog jezika i književnosti

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Postalo je suvišno naglašavati koliki je značaj savremene tehnologije za svakodnevni život modernoga čovjeka. Obično se ističe da tehnologija i primjena tehnoloških pomagala imaju loš uticaj na učenike i to tako što odvlače njihovu pažnju u pogrešnom smjeru te umanjuju njihovu uspješnost u izvršavanju klasičnih školskih zadataka. U ulozi profesorice engleskog jezika i književnosti svjesna sam da moji učenici dolaze u dodir s engleskim jezikom i izvan škole, a posebno u svijetu tehnologije, pametnih telefona i interneta. Vjerujem da i u našim uslovima učenje stranog jezika nije uokvireno samo zidovima učionice već da učenici svoja znanja unapređuju i iz raznih drugih izvora. Svjesna problema u mogućoj razlici škola / svijet izvan škole, nastojim omogućiti specifičan „suživot“ tih, naizgled, suprotstavljenih elemenata i učenike potaknuti da samostalno istražuju i proširuju znanja iz škole ali i da školu gledaju drugim očima, tj. kao mjesto koje nije i ne mora biti drukčije od onoga što se od budućeg mladog čovjeka traži u svijetu izvan nje. Znam da svaki mladi čovjek može ostvariti svoj cilj ako mu se ukaže na pravi put do njega. Za mene je to definicija dobrog nastavnika, čovjeka koji pomaže drugima da ostvare svoj cilj.

KRATAK OPIS PRAKSE
ENGLISH CLUB HUMCI je internetska grupa na Facebooku čiji su članovi učenici OŠ Humci Iako je prepoznatljiva praksa da u internetskim vodama ima mnoštvo sličnih primjera, posebnost ovog kluba je u tome što predstavlja svojevrsnu virtualnu učionicu, s tim da aktivnosti u klubu nisu vezane samo za internetski prostor nego se povezuju s radom u multimedijalnoj učionici naše škole. Učenici imaju priliku da uče i rade iz jedne posebne perspektive, vlastite udobnosti svoga doma, te da tako određene stvari potpunije i jasnije usvajaju.

Priprema: ENGLISH CLUB HUMCI I DIGITALNO UČENJE ENGLESKOG JEZIKA

Preuzmi pripremu
20 Jula, 2018


The contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku