• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

MARIJA MIKULIĆ ANA NALETILIĆ

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Radovati se novom radnom danu, s kojim dolaze novi izazovi, i u kojem ćeš s veseljem dati najbolje od sebe, u jednom trenutku postaje san svakog čovjeka. Stoga je odabir budućeg zanimanja jedna od najvažnijih odluka mladog čovjeka.
Utjecati na taj odabir velika je odgovornost, ali i povlastica zbog koje svi koji rade s djecom moraju biti i ponosni u tom radu.
S jedne strane želimo da učenici upoznaju svoje mogućnosti i interese te odaberu zanimanje u kojem će razvijati svoje sposobnosti.
S druge strane, usmjeravanje novih generacija u odabiru budućeg zanimanja znači poznavanje današnjeg tržišta rada ali i predviđanje razvoja tog tržišta u budućnosti.
Kako pomoći učenicima da upoznaju svoje mogućnosti i talente te odaberu zanimanje koje će im omogućiti da razvijaju svoje sposobnosti?
Jedan način je da kroz različite projekte pokušamo učenicima približiti različita zanimanja i na taj način pokažemo kakvi izbori postoje.
Naš odabir je STEM i IT područje.
Naš rad u sekciji usmjeren je na upoznavanje učenika s IT područjem te stjecanje znanja i vještina u STEM području. IT sektor ušao je u sve dijelove našeg života i kao takav pruža neograničene mogućnosti u radu i razvijanju kreativnosti.
Nove tehnologije i brzi razvoj IT područja naša je realnost. Naša realnost su i činjenice da se u našem društvu poslovi još uvijek dijele na „muške“ i „ženske“ kao i strah od novih tehnologija.
Poticati djevojčice na rušenje predrasuda i savladavanje barijera cilj je, ali i veliki izazov u našem radu.

KRATAK OPIS PRAKSE
Rad smo započeli formiranjem kluba robotike i IT Girls.
Formirane grupe bavile su se tijekom nastavne godine: - Mbot robotom
- Arduino
programiranjem
- Microbitom
- Little bitom
Sam rad sastoji se od proučavanja komponenti (Mbota, Arduino), sastavljanje robota i izrade programa potrebnih za rad sastavljenih robota.
Svoj rad objedinili smo s izradom „Robolanda“ kojim smo predstavili na Božićnoj predstavi koja je organizirana za učenike i roditelje u školi i na Božićnom sajmu u parku u Grudama.
Priložene slike i video prikazuju rad učenika tijekom održavanja nastave i prezentaciju njihovog rada na Božićnoj predstavi i Božićnom sajmu.
Tijekom rada sudjelovali smo na raznim natjecanjima (Croatian Makers Liga u Krivodolu, SPARK- natjecanje iz robotike u Mostaru, Micro:Bit natjecanje u Zenici, MakeX napredno natjecanje iz robotike u Zagrebu)
Nadajući se skorom kraju pandemije, nadamo se i nastavljanju rada u pojedinim sekcijama te proširenju Roboland-a.

Priprema: ROBOLAND

Pogledaj praksu
20 Decembra, 2020
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram