• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Mara Bošnjak i Tomislav Ćavar

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Mišljenja smo da učenje ne bi trebalo biti mučenje. Da bi mogli usvajati nove činjenice i primjenjivati ih u budućim zanimanjima, učenici moraju imati pozitivan stav prema školi, učenju i nastavnicima. Činjenica je da se brže uči ako nam je zabavno i stoga bi zabava, igra i smijeh trebali biti sastavni dio školskog programa.

KRATAK OPIS PRAKSE
Happy School Project nastao je početkom 2019. godine s ciljem da se djeci prvenstveno vrati osmijeh na lice, ali i da ih se educira u smislu interakcije i suradnje s drugim učenicima i nastavnicima kroz zabavne aktivnosti. Razvili smo čitav niz aktivnosti koje su bile raspoređene kroz školsku godinu tako da ne opterećuju nastavne procese, a ipak unose radost, kreativnost, natjecanje, edukaciju i bolju interakciju između nastavnika i učenika. Počeli smo Kvizomanijom – kvizom općeg znanja na koji se prijavilo preko 250 učenika koji su pokazali zavidno opće znanje iz svih područja.
Nakon toga slijedilo je Supertalent natjecanje koje je pokazalo da u našoj školi ima jako puno nadarenih učenika koji se ničim ne ističu i napokon su dobili svojih pet minuta. Kroz aktivnost Gledaonice oformljeno je školsko kino u kojem su se prikazivali filmovi po izboru učenika i nastavnika. Održan je turnir u Čovječe, ne ljuti se!.
Dani karijera doveli su u našu školu čitav niz cijenjenih predavača iz različitih područja rada koji su učenicima devetih razreda nastojali pomoći pri izboru buduće srednje škole i zanimanja. Raspisan je fotografski natječaj, a rezultat je izložba koja se održala u lipnju u sklopu zadnje od planiranih aktivnosti, Klanac Festa. Klanac Fest je zamišljen i proveden kao „Zbogom, školo!“ festival koji obuhvaća rad svih školskih sekcija kroz godinu. Jutarnji dio programa obuhvaćao je Retro olimpijadu - natjecanje u igrama poput graničara, klikera, vučenju konopa isl. Popodnevni i večernji program obuhvaćao je umjetničku i foto izložbu, dramski i glazbeni program. U glazbenom dijelu programa nastupali su učenici škole održavši pravi mali koncert do kasnih večernjih sati.
U sklopu projekta Happy School nastala je i himna škole koja se intonira na svim događanjima, a čiji su autori učitelji naše škole Slaven Ćavar i Josip Slišković.

Priprema: Happy School Project

Pogledaj praksu
6 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram