• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Mahir Mališević

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

“Learning is not the product of teaching. Learning is the product of the activity of learners.”

„Učenje nije produkt nastavničkog predavanja, učenje je produkt aktivnosti onoga ko uči.“ (John Holt, američki pedagog) Moja pedagoška uvjerenja poklapaju se sa citiranom mišlju uglednog američkog pedagoga. Mislim da je prvenstvena uloga nas edukatora da učenike motivišemo, inspirišemo i podstičemo da sami tragaju za znanjem, da aktivno učestvuju u nastavnom procesu, te da stvaraju i izražavaju svoje kritičko mišljenje. Također mišljenja sam da u vrijeme ubrzanog razvoja informacionih tehnologija potrebno je da se edukatori prilagode i uključe savremena nastavna sredstva i pomagala u nastavni proces, kako bi učenike što više zainteresovali i motivisali za rad na času kroz otkrivajuće učenje, učenje kroz igru, te neposredne terenske opservacije.

Kratki opis prakse:

Povećana realnost predstavlja sistem pomoću kojeg se stvarni svijet oko nas dopunjava informacijama kao što su slike, zvuk, tekst i dr. U svojoj praksi koristim dva vida ovog sistema, a to su Pješčana kutija povećane realnosti (eng. Augmented reality Sandbox) i Android aplikacije povećane realnosti.

Priprema: Upotreba sistema povećane realnosti (eng. Augmented reality) u nastavi

Pogledaj praksu
8 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram