• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

LEJLA PODBIĆANIN

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Podučavati druge je jedno od najlepših, ali i najizazovnijih zanimanja.Smatram da svi trebaju voljeti svoj posao kako bi bili uspješni. Rad sa djecom daje mi inspiraciju. Raduje me kada učenici za vrijeme časa postavljaju pitanja kako i zbog čega. Tada se uči više i bolje primjenjuje znanje. Uloga nastavnika je da učenicima bude od pomoći u razvoju svih njihovih potencijala i da im se pomogne u dostizanju individualnog maksimuma. Veoma je bitno ostvariti grupnu povezanost jer tako djeca razvijaju zajedničku odgovornost. Mislim da su osim stručnosti važan segment u radu empatija, komunikativnost i smisao za humor. Modernoj školi su potrebni kreativni stručnjaci koji će osigurati efikasnost nastave novim pristupima i inovativnim aktivnostima.Drago mi je što kroz svoj predmet mogu uticati na postavljanje temelja djeci za razvoj ekološke svijesti. Stalno im skrećem pažnju na male stvari koje će vremenom postati navika i način razmišljanja.
„Znanje nije dovoljno, moramo ga primjeniti. Namjera nije dovoljna, moramo djelovati.“ Goethe

KRATAK OPIS PRAKSE:
U nastavi biologije slobodu da učimo na malo drugačiji način daju nam laboratorijske vježbe. Htjela sam drugačije da prikažem neke sadržaje koji su malo zastupljeni u NPiP. Tematika Modna revija se realizuje od školske 2018/2019.godine. Ona traje već četvrtu godinu za redom na šta sam ponosna. Zbog specifičnih uslova tokom pandemije doživjela je prilagođavanje, ali nije izgubila na kvalitetu i porukama koje smo slali.
Učenici su željeli skrenuti pažnju na važnost zaštite životne sredine i održivog razvoja ostalim vršnjacima. Uzeli su učešće u pokrenutom No plastic challenge-u da bi se smanjila potrošnja plastike i izvršio uticaj na proizvođače. Odabrali su jedan od 15 ekogestova: Zamijenimo plastične kese platnenim vrećama, želimo biti ambasadori bez plastike. Podržali su održivost realizacijom modne revije, nošenjem odjevnih predmeta od materijala koji se mogu reciklirati, sa akcentom na platnene vrećice i izazvali vršnjake da učine isto.Revija se realizovala u holu škole. Žiri je bio sastavljen od 4 nastavnika. Na kraju revije dodijeljene su diplome za najkreativniji Eko stajling za dječake i djevojčice, Eko maneken/ka. Diplome su njima bile veoma važne i dodatni motiv za trud. Posebnu pažnju bih skrenula da su i djeca sa poteškoćama u razvoju aktivno učestvovala u svemu kao i svi ostali pa čak i zasluženo osvojili nagrade.
Drago mi je što kroz svoj predmet mogu uticati na postavljanje temelja djeci za razvoj ekološke svijesti. Stalno im skrećem pažnju na male stvari koje će vremenom postati navika i način razmišljanja.

Priprema: AMBASADORI BEZ PLASTIKE

Pogledaj praksu
1 Februara, 2022
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram