• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Lejla Kovačević

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Za svog radnog vijeka želim da svako dijete koje uđe u moju učionicu izraste u sretnu osobu, osobu iz koje isijava samopuzdanje i pršti energija. Ubijeđena sam da se svako dijete rađa sa afinitetima prema nečemu, bilo to nauka ili umjetnost, sport ili književnost, najmanje je važno. Važno je da svi imaju ono “nešto”, a što je posao nas učitelja prepoznati i njegovati. I svako to “nešto” je izuzetno važno,pa upravo pokazujući važnost toga prema djetetu je uspjeh učiteljske profesije.
Nije suština obrazovanja samo težiti da dijete usvaja materijalne činjenice, da djeluje i radi po šablonu. Suština obrazovanja je dijete pripremiti za život. A život danas i život nekada ranije se itekako razlikuje. Istražiti, primijeniti, razviti vlastitu ideju jer samo dio onoga što današnje generacije trebaju imati kao razvijenu osobinu, a opet njegovati sve ono dobro i pozitivno iz života nas starijih generacija.
Međusobna saradnja je osnova svakog uspjeha, pa tako I uspjeha u radu sa djecom. Poštivanje i uvažavanje dječijih stavova, ideja i mišljenja je izuzetno značajan segment na putu kojim vodim sve svoje učenike.
Svaka nova generacija malih pametnih glavica mi samo još jednom potvrdi da moj odabir poziva nije bio slučajan.
Željeh biti dijelom djetinstva malih pametnih glavica. I zato sam tu gdje jesam – u učionici!

KRATAK OPIS PRAKSE
Ideja o „Školi pod šarenim krovom“ se rodila u mojoj učionici, ali je nakon što sam je podijelila sa kolegicama i upravom škole naišla na odobravanje i želju da ne bude realizirana samo u mojoj učionici, nego i u učionicama širom Bosne i Hercegovine.
Tako da „Škola pod šarenim krovom“ za veoma kratko vrijeme preraste jednu učionicu i postade projektom koje su prihvatili u stotinu učionica.
U konačnici učesnici projekta, svako na svoj način poštujući pravila i upute na radu u projektu, njih 100 učiteljica sa više od 2 000 svojih učenika, svaki na svoj način uzidaše po jedan crijep u našoj šarenoj školi.

Priprema: ŠKOLA POD ŠARENIM KROVOM

Pogledaj praksu
20 Decembra, 2020
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram