• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Lejla Hujdur

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

S obzirom da predajem „strašnu“ matematiku, tokom cijelog svog 14-godišnjeg rada, prvo sa čim se sretnem u učionici je otpor učenika prema matematici. Moj rad se, stoga, sastoji od dva, potpuno ravnopravna, zadatka: Prevazići učenički otpor prema matematici, pokazavši im koliko je ona korisna u njihovom svakodnevnom životu. Naučiti učenike matematičkim konceptima koji se nalaze u NPP-u. Očigledno je koliko se ova dva zadatka međusobno isprepliću i čine sinergiju u mom svakodnevnom radu. Moja omiljena poslovica po kojoj me i učenici znaju je: „Kad ima volje, ima i načina.“. Vođena njome stalno pronalazim neke nove načine da djeca nauče iz matematike ono što im je za tu godinu predviđeno NPP-om, ali da se pri tome i dobro zabave, te da uvide da matematika nije suhoparna i dosadna, nego je zanimljiva i primjenjiva u svim sferama života.

KRATAK OPIS PRAKSE
Statistika je vrlo važna na svim fakultetima od društvenih, preko humanističkih do tehničkih, tako da je neupitno da će im trebati u nastavku školovanja. Iz tog razloga sam odlučila da svako od njih, radeći u paru sa drugom iz odjeljenja uradi po jedno statističko istraživanje (osmisli problem, predmet i ciljeve istraživanja, napravi anketu, obradi rezultate anketiranja, te ih interpretira i prikaže u pismenom i elektronskom obliku). Sve ovo su radili u paru, po uzoru na postupak koji smo prošli zajedno na nastavi (na 2 školska časa), obrađujući i interpretirajući rezultate ankete koju sam im dala da popune, pod nazivom: „Kvalitet nastave matematike u Srednjoj ekonomskoj školi Sarajevo“.

Priprema: Statističko istraživanje

Pogledaj praksu
24 Jula, 2018
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram