• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Kristina Dominković-Tolisa

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Svoj poziv i zanimanje odgajateljice od prvog dana shvatila sam vrlo odgovorno i ozbiljno, te u radu s djecom nastojim prije svega biti im dobar primjer i model, a istodobno prijatelj i oslonac, „neprimjetni“ pomagač i animator. Predškolsko doba je razdoblje u kojem čovjek nauči najviše, od osnovnih oblika kretanja, osnovnih životnih i radno praktičnih aktivnosti i navika, nauči govoriti i komunicirati, družiti se, razvije sliku o sebi i drugima, stekne prve vještine i usvoji prva znanja, pokaže svoje talente, vrline ili slabosti, nauči oprostiti, pogriješiti i ispričati se i još mnogo toga. Zato su osim roditelja i obiteljskog okruženja odgajatelji prva i neposredna podrška svakom dijetu. Odgajatelji su veoma bitna karika u najljepšem životnom dobu – predškolskom. Nastojim da mi to bude misao vodilja svakoga dana, kako nikada ne bih zaboravila tko sam ja u očima djece i koliko je važna moja uloga u njihovom odrastanju. Prije svega želim dati svoj doprinos razvoju zdravog društva i poštenih, moralno osvještenih ljudi, a svako dijete iz moje grupe upravo je čovjek koji već danas i sutra čini dio naše zajednice. Želim da djeca učeći kroz igru, iskustva i poticajno okruženje iz vrtića ponesu najbolje i da prije svega postanu dobri ljudi. Uz sve odgojne i obrazovne ciljeve i zadaće koje kroz Godišnje i dnevne planove i aktivnosti realiziram u radu s djecom, nastojim da se djeca osjećaju sigurno i lijepo, da imaju pregršti zanimljivih sadržaja, da znaju da su voljeni i poštovani. Voljela bih da svi ponesu najljepša sjećanja na vrijeme provedeno u vrtiću. Upravo sretna dječja i bezbrižna roditeljska lica moja su motivacija. A zadovoljna, uspješna, samouvjerena, pravedna i vrijedna djeca (već poodrasli ljudi) koja su pohađala moju odgojnu skupinu moja su snaga i nova svakodnevna inspiracija.

KRATAK OPIS PRAKSE
Likovno stvaralaštvo je važan dio dječijeg života, a likovne aktivnosti su sastavni dio svakodnevnog rada u vrtićima. Namjera ove inovativne prakse je upoznati javnost s likovnim, kreativnim radom djece u vrtiću i obogaćivanja programa u sklopu Dana vrtića. Tim povodom realizovane su brojne aktivnosti koje su vodile ka: obogaćivanju likovnog programa u vrtiću, poticanju dječje kreativnosti i mašte, upoznavanju različitih likovnih i prirodnih materijala i likovnih tehnika, recikliranju i razvijanju interesa za likovno stvaralaštvo kod djece i dr.

Priprema: Javna likovna izložba djece vrtića

Pogledaj praksu
24 Jula, 2018
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram