• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Jelena Perišić

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

„Veseo čovjek je kao sunce – kud god ide osvjetljava!“
Moj životni moto, misao sa kojom ulazim u učionicu i izlazim iz nje, razmišljajući o tome šta sam ostavila iza sebe. Već čevrtu godinu zaredom radim u produženom boravku, kako ja to volim reći sa „PRVAČIĆIMA“, uzrast učenika od 6-7 godina. Škola je moja druga kuća, a djeca su isto moja porodica. Kada zatvorimo vrata od učionice, tada nastaje novi svijet, čaroban, prepun mašte i iskrene sreće. To je svijet koji zajednički gradimo, koji raste sa nama i u nama, a zajedno sa tim svijetom i mi odrastamo. Centar tog svijeta i svaka moja misao je usmjerena ka djeci i nastojim da im posvetim maksimalno ljubavi, pažnje i podrške, da se niko ne osjeti zapostavljenim. Istražujem njihove želje i mogućnosti i pomažem im da prije svega postanu dobri ljudi. Uvjerena sam da se od malih nogu djeca vaspitavaju, pa tom segmentu posvećujem posebnu pažnju. S tim u vezi trudim se da napravim prijatnu atmosferu i pozitivnu klimu u kojoj će svako dijete da dostigne svoj maksimum, a da s druge strane steknu povjerenje u mene i da se međusobno uvažavamo i poštujemo. Svaki dan je novi dan i u novi dan treba krenuti sa uvjerenjem da možemo mnogo postići za djecu što će uticati na njihov sveukupni razvoj. Pomažem djeci da uče, igraju se, budu dobri prema drugima, izgrade pozitivan stav prema okolini, vjeruju i da budu iskreni, da vole i da uvijek kažu ono što misle. Ohrabrujem ih da iznose svoje stavove i uvijek pohvalim dobro ponašanje, što njima mnogo znači. Slažem se sa tim da je čovek srećan onoliko koliko ima radosti u njemu i koliko je u stanju da je prenese. U tom smislu, svakodnevno nastojim da to prenesem na djecu, da izgrađuju pozitivan stav prema životu i uvijek budu zadovoljni sa onim što imaju. Čini me srećnom i ispunjenom, što sam jedna stepenica više u njihovom odrastanju, vaspitanju i obrazovanju i nada da ću ostati u lijepom sjećanju svakom od njih. Osmjeh na njihovim licima i zadovoljstvo postignutim, je podstrek za budući rad i nada da djeci možemo i moramo pružiti najbolje od sebe, jer samo zajednički možemo omogućiti bolje obrazovanje i vaspitanje i bolju budućnost za našu djecu!
Jedan osmjeh, mnogo nade…

Kratki opis prakse:

U okviru inovativne prakse „U zdravom tijelu zdrav duh“ djeca više vremena provode baveći se fizičkim aktivnostima, sportom i boraveći što više vremena na svježem vazduhu. Na proljeće 2017.godine počela sam sa istraživanjem na koji se to način djeca danas igraju, a kako su se igrala prije (npr.u vrijeme njihovih roditelja). Tim povodom pokrenula sam eTwinning projekat pod nazivom „Dječije igre nekad i sad“ gdje su djeca i roditelji prošli kroz razne aktivnosti. Školske 2017/2018 godine po prvi put kreće sa radom sportska sekcija u našoj školi (djeca uzrasta do petog razreda). Zahvaljujući podršci direktorice naše škole, Jelene Čančar , pomenutoj sekciji priključujem djecu koja koriste usluge produženog boravka (uzrast učenika 6-7 godina). Učenici tokom te školske godine prolaze kroz sistematične, zanimljive, uzrastu prilagođene fizičke aktivnosti, koje utiču na psiho-fizički razvoj djece, bolju pokretljivost. Nastojim da unaprijedim psiho-fizičko zdravlje kroz raznovrsne oblike fizičkog vježbanja i povećam svijest o značaju i potrebi za fizičkom aktivnošću i sportom. Sprovodimo fizičke aktivnosti umjereno, ali redovno. Takođe, ostvarujemo saradnju sa Dječijim vrtićem „Čika Jova Zmaj“ . Vaspitačica Sanja Prodanović je dolazila jednom sedmično , gdje smo zajednički organizovali i realizovali razne korisne i zanimljive aktivnosti (uzrast 5-6 godina). I ove godine nastavljamo sa radom sportske sekcije, saradnjom sa pomenutom vaspitno-obrazovnom ustanovom i projektom „U zdravom tijelu zdrav duh“, jer je veliki odaziv djece i zadovoljstvo roditelja pomenutim aktivnostima. Takođe, tokom godine obilježavamo važne datume vezane sa sportske aktivnosti kao što su – Svjetski dan sporta, Sportski dan u školi, Evropski školski sportski dan, Igre bez granica, Svjetski dan fizičke aktivnosti. Ukoliko dozvoljavaju vremenske prilike, djeca svakodnevno borave na svježem vazduhu, a ukoliko ne, onda se te aktivnosti realizuju u prostorijama škole (učionica ili sportska sala).

Priprema: „U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH“

Pogledaj praksu
8 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram