• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Jelena Manjić

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Vjerujem da u svakom djetetu čuči potencijal koji treba otkriti, razviti i podržati. Smatram da se sve može postići i ostvariti samo ako vjerujemo u sebe i svoje mogućnosti. Moj motiv i pokretač za rad u nastavi jeste uspjeh učenika i njihova sreća i zadovoljstvo kada dosegnu do tog uspjeha, bilo da je to riješen najprostiji zadatak iz matematike ili osvojeno prvo mjesto na republičkom takmičenju. Smatram da svako dijete može, samo ako mi kao nastavnici hocemo da mu pokažemo pravi put i usmjerimo ga da ostvari svoje ciljeve.Uvjerenja sam da u nastavi stalno treba primjenjivati nove metode i strategije učenja, razvijati inovativnost i kreativnost kod učenika, bodriti ih i podržavati, ohrabrivati poslije svakog neuspjeha ali i veličati svaki njihov korak naprijed. Osnovni cilj mi je podstaći učenike na SAMOSTALNOST u riješavanju školskih zadataka i SAMOSTALNO dolaženje do saznanja. Vjerujem da su to „temelji“ koje treba da postavimo u samom početku a koji će biti osnov za njihovo dalje samostalno snalaženje u životu. Svako dijete može samo ako učitelj hoće!

KRATAK OPIS PRAKSE
„Trag iza nas“
Naša praksa „Trag iza nas“ podrazumjeva samostalan rad učenika na obradi jedne nastavne teme čija obrada traje duži vremenski period. Mi smo odabrali nastavnu temu „Čovjek kao dio prirode“ u okviru nastavnog pedmeta Priroda. Cilj je bio da učenici, kroz samostalno prikupljanje podataka, njihovu obradu , prezentaciju i „skladištenje“, kao krajnji produkt kreiraju „razrednu knjigu“ na temu „Čovjek“ a koja bi ostala kao izvor informacija budućim generacijama i poklon školskoj biblioteci. Učenici su na ovaj način usvojili gradivo, savladali nastavnu temu ali obogatili i svoje školske dane jer su ostavili pisani trag iza sebe. Cjelokupni rad zasnivao se na SAMOSTALNOM RADU učenika. Predlagali su i iznosili svoje ideje, kroz grupni rad i dogovor unutar grupa osmišljavali i izrađivali prezentacije, podučavali jedni druge a zatim radili i na uređenju razredne knjige.

Priprema: „Trag iza nas“

Pogledaj praksu
6 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram