• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Jelena Jović

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

“Ne predaje učitelj ono što želi, ne predaje učitelj ono što zna, učitelj predaje ono što jeste”. Uvjerenja sam da su učenici ti koji vode nas učitelje, naši su putokazi i smjernice samo ih trebamo dobro tumačiti. Živimo u svijetu u kojem vrijeme brzo prolazi, a još brže se mijenja, napreduje i nadograđuje nečim novim. Smatram da je poučavanje osnovni temelj za uspostavljanje i izgradnju inovativnih umova i razvoj budućeg divergentnog mišljenja, razlučivanja i zaključivanja kod djece. Kako bismo to postigli, pružajući slobodu svakoj individui, potrebno je da izađemo izvan okvira i osluškujemo što nam naši učenici imaju za reći i pokazati, s emocionalnog i znanstvenog stajališta. Učitelj je taj koji će učenicima to omogućiti uvođenjem novih i drugačijih nastavnih metoda i kombinacijom istih, gdje će se svaki učenik zasebno moći izraziti i iskazati prema vlastitim kompetencijama i kvalitetama. U svom radu prvenstveno želim odgojiti djecu u altruistične i empatične mlade ljude. Želim ih naučiti kako ostati vjerni sami sebi, kako prevladati i izbjeći “kalupe i šablone” u svom mišljenju. Vrlo mi je bitno da nauče cijeniti sebe, da vjeruju u sebe i da tu moć prenose drugima i na druge. Učiteljica sam u kombiniranom odjeljenju, gdje učenici rade i uče u vrlo specifičnim uvjetima rada, stoga nam je jako važno naučiti razumjeti jedni druge, naučiti slušati potrebe drugih i prepoznati svoje i tuđe kvalitete.

Kratki opis prakse:

Radila sam u kombiniranom odjelu 1. i 2. razreda u školskoj 207./2018. godini te sam odlučila na osnovu propisane lektire „Ružno pače“ započeti mali razredni projekt, koji se kasnije razvio u nešto, za nas, neopisivo. Cilj nam je bio pročitati i obraditi bajku na drugačiji način, s obzirom da su to učenici koji su tek naučili čitati i oni koji tek trebaju naučiti. Tijekom projektne nastave učenici su sudjelovali u raznim jezičnim, likovnim, glazbenim i istraživačkim aktivnostima. Mnoge aktivnosti smo mogli realizirati za vrijeme nastave i u sklopu izvannastavnih aktivnosti. S obzirom da su učenici prvog i drugog razreda sudjelovali, nismo se strogo vremenski ograničili, nego smo kroz cijelu školsku godinu dopunjavali naš projekt uz suradnju s roditeljima.

Priprema: S Ružnim pačetom kroz školsku godinu

Pogledaj praksu
8 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram