Jelena Jović

Mag.prim.educ.

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

“Ne predaje učitelj ono što želi, ne predaje učitelj ono što zna, učitelj predaje ono što jeste”. Uvjerenja sam da su učenici ti koji vode nas učitelje, naši su putokazi i smjernice samo ih trebamo dobro tumačiti. Živimo u svijetu u kojem vrijeme brzo prolazi, a još brže se mijenja, napreduje i nadograđuje nečim novim. Smatram da je poučavanje osnovni temelj za uspostavljanje i izgradnju inovativnih umova i razvoj budućeg divergentnog mišljenja, razlučivanja i zaključivanja kod djece. Kako bismo to postigli, pružajući slobodu svakoj individui, potrebno je da izađemo izvan okvira i osluškujemo što nam naši učenici imaju za reći i pokazati, s emocionalnog i znanstvenog stajališta. Učitelj je taj koji će učenicima to omogućiti uvođenjem novih i drugačijih nastavnih metoda i kombinacijom istih, gdje će se svaki učenik zasebno moći izraziti i iskazati prema vlastitim kompetencijama i kvalitetama. U svom radu prvenstveno želim odgojiti djecu u altruistične i empatične mlade ljude. Želim ih naučiti kako ostati vjerni sami sebi, kako prevladati i izbjeći “kalupe i šablone” u svom mišljenju. Vrlo mi je bitno da nauče cijeniti sebe, da vjeruju u sebe i da tu moć prenose drugima i na druge. Učiteljica sam u kombiniranom odjeljenju, gdje učenici rade i uče u vrlo specifičnim uvjetima rada, stoga nam je jako važno naučiti razumjeti jedni druge, naučiti slušati potrebe drugih i prepoznati svoje i tuđe kvalitete.

Kratki opis prakse:

Radila sam u kombiniranom odjelu 1. i 2. razreda u školskoj 207./2018. godini te sam odlučila na osnovu propisane lektire „Ružno pače“ započeti mali razredni projekt, koji se kasnije razvio u nešto, za nas, neopisivo. Cilj nam je bio pročitati i obraditi bajku na drugačiji način, s obzirom da su to učenici koji su tek naučili čitati i oni koji tek trebaju naučiti. Tijekom projektne nastave učenici su sudjelovali u raznim jezičnim, likovnim, glazbenim i istraživačkim aktivnostima. Mnoge aktivnosti smo mogli realizirati za vrijeme nastave i u sklopu izvannastavnih aktivnosti. S obzirom da su učenici prvog i drugog razreda sudjelovali, nismo se strogo vremenski ograničili, nego smo kroz cijelu školsku godinu dopunjavali naš projekt uz suradnju s roditeljima.

Priprema: S Ružnim pačetom kroz školsku godinu

20 Avgusta, 2019


The contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku