• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Jasna Saračević

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Moja pedagoška uvjerenja su da nastavnici moraju motivisati učenike za rad. Kroz lično iskustvo sam došla do zaključka da učenici uče najviše iz prakse i upotrebom modernih tehnologija u nastavi jer učenici vole kad „pričamo njihovim jezikom“. Ako su učenici uključeni i ako se njihovo mišljenje uvažava oni postaju aktivniji i odgovorniji. Previše zahtjeva demotiviše i obeshrabruje učenike, nastavnik treba da bude kreativna ličnost te kroz saradničke odnose s učenicima ostvariti postavljene ciljeve.

KRATAK OPIS PRAKSE
Svrha disekcije jeste da nadahnjuje učenike za buduće istraživanje. Kroz seciranje učenici vide, istražuju i dodiruju različite organe u tijelu; uče kako sistemi organa funkcionišu u životinjskom svijetu ali i njima samim. Jedan od razloga zašto se biraju žabe za disekciju je taj da njihova tijela pružaju dobar pregled organskih sistema složenog živog bića. Kroz virtuelnu 3D disekciju učenici će moći naučiti i o ekologiji i evoluciji. Npr.razvojni ciklus žabe po danima, ili kako se jezik žabe prilagodio dužini kako bi ulovio inskete u letu. Ovaj vid prakse je posebno koristan u vrijeme on line nastave kada je učenicima onemogućena nastava u učionici i izravan kontakt s praktičnom nastavom.

Priprema: 3D Virtuelna i praktična u kabinetu biologije

Pogledaj praksu
2 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram