• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

JASMINA GASAL

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Odgajati najmlađe znači odgajati za budućnost. Stoga se prvo moramo zapitati kakvu budućnost želimo. Pred nama, koji odrastamo zajedno sa djecom i koji svoj posao radimo sa neizmjernom ljubavlju, odgovor je vrlo jednostavan, SRETNU. Zato su istinske vrijednosti: ljubav, empatija, pravednost, odgovornost i dr. kao i zdravi stilovi života: tjelesne aktivnosti, ishrana i ekologija u fokusu našeg odgojno-obrazovnog rada i u JU Predškolski odgoj i obrazovanje oni se ne uče, niti razvijaju, niti stvaraju, oni se jednostavno ''žive''.

KRATAK OPIS PRAKSE:
''Oživimo stare igre'' je projekat kojeg je osmišljen i kreiran u partnerstvu sa roditeljima u JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica.
Promovisan je u vrtićima Ustanove 24. i 25. 06. 2021. godine. Roditelji su anketom predložili i opisali igre kojih su se rado igrali tokom svoga djetinjstva, a opisane igre predstavljene I štampane u istoimenoj brošuri.
Prikupljeno je oko 50 igara od kojih je odabrano 16 koje su djeca sa odgajateljima naučila i igrala u vrtićima, vodeći računa o primjerenosti uzrastu.
Snimljeno je 16 videozapisa (u kojima djeca opisuju i predstavljaju igru) koji su uz prethodnu medijsku najavu objavljivani ponedjeljkom i srijedom u 12 sati na fb stranici Ustanove.

Priprema: OŽIVIMO STARE IGRE

Pogledaj praksu
2 Februara, 2022
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram