• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Ivana Kundačina

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Naše pedagoško uvjerenje temelji se na tome da vaspitač mora imati ulogu „advokata“ djeteta i da zastupa njegova dobra. Taj stav je izraz uvjerenje i isključuje mogućnost da vaspitač bude graditelj djeteta koji pokušava dijete oblikovati prema svojim stavovima. Djecu nije potrebno prisiljavati da bi učili, razvijali svoju maštu, već je jedino važno da im obezbjedimo podsticajno okruženje koje će ih natjerati na razmišljanje i istraživanje.

KRATAK OPIS PRAKSE
Kao što znamo vrijeme provedeno sa svojim vršnjacima kroz igru i razgovor od neprocjenjive je vrijednosti za odrastanje jednog djeteta. Kroz praksu smo primijetili da nedostatak kretanja djece, dovodi do manjka komunikacije, motoričkih smetnji, nezadovoljstva, nezainteresovanosti za rad. Pokušali smo da uspmjerimo djecu na pravi put, put njihovog odrastanja, koji će biti daleko medija i novih tehnoloških izazova. Od septembra 2019. godine uveli smo „Školu sporta“ dva puta sedmično, gdje sa djecom u saradnji sa vaspitačima rade profesori fizičkog vaspitanja.

Priprema: Naš svijet-svijet vrtića

Pogledaj praksu
16 Decembra, 2020
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram