Helena Kovačević

Magistar razredne nastava

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Kratki opis prakse:

BRAIN GYM KAO VANNASTAVNA AKTIVNOST U ŠKOLI U kolovozu 2016. godine, u našoj školi održao se seminar pod nazivom ,,Brain Gym”. Na osnovu odslušane, veoma zanimljive teme, odlučile smo pokrenuti ove aktivnosti i u našoj školi. Osmislile smo plan i program za sekciju ,,Brain Gym - radionicu za đake“. Cilj radionica je tjelesnim aktivnostima postići napredak u govoru, čitanju, pisanju, koncentraciji, pamćenju i mnogim drugim vještinama kod učenika kod kojih su primjećene ove poteškoće, a koje uzrokuju slabiji uspjeh u učenju, ali i u mnogim drugim aktivnostima u životu. Prakticiranjem ovih vježbi smo željele postići kod učenika bolju pažnju, koncentraciju, pamćenje, organizacijske sposobnosti, odnose i komunikaciju… Naravno, ovo nije opis jednokratne aktivnosti nego process koji kod nas traje već dvije godine, a nastavila se i u trećoj…..

Priprema: BRAIN GYM – POZITIVNA PRAKSA

20 Avgusta, 2019


The contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku