• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Halima Abdukić

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Rad predškolske ustanove mora pratiti aktuelna dešavanja, te svakom novom izazovu pristupiti na adekvatan način. U situaciji u kojoj se trenutno nalazimo treba pronaći način za rješavanje problema, kao i kako pomoći i dati podršku djeci i roditeljima.

KRATAK OPIS PRAKSE
Pojava pandemije uzrokovane novim virusom COVID -19 primorala nas je da pronađemo načine, mogućnosti i sposobnosti da aktivnosti Ustanove i odgojno-obrazovnog rada budu organizovane na pravi način i u skladu sa propisanim mjerama.
Također je bilo neizvjesno koliko može potrajati potpuna obustava rada, što je bio dodatni motiv da pronađem neke ideje, koje mogu barem djelimično zamijeniti direktan rad u grupi.
Na osnovu toga formirane su „Viber grupe“ za svaku odgojnu grupu, a one su bile jedini put i način svakodnevne komunikacije između odgajatelja- roditelja- djece. Odgajatelji su u saradnji sa roditeljima u dogovoreno vrijeme organizirali svakodnevno uključenje djece u video poziv . Video pozivom je realizirana planirana aktivnost tog dana, gdje djeca nisu bila pasivni posmatrači nego aktivni sudionici odgojno –obrazovnog rada. Relizirane su sve aktivnosti iz pojedinačnih odgojno – obrazovnih oblasti , te je sačuvan segment socijalizacije djece, nastavak i podrška kreativnosti kod djece , kao i sačuvano mentalno zdravlje djeteta. Osim „ Viber grupa“ , odgajatelji su snimali video klipove, edukativne emisije i organizovali svečanost na drugačiji način u saradnji sa roditeljima.

Priprema: „Odgojno-obrazovni rad i aktivnosti tokom pandemije COVID 19“

Pogledaj praksu
20 Decembra, 2020
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram