Gordana Simić

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Dijete je kao što znamo individua od samog rođenja, što implicira da svu djecu ne možemo odgajati, vaspitavati i usmjeravati na univerzalan način, već bi trebalo naći način na koji se pruža podrška kako porodičnoj sredini, tako i institucionalnoj, u kojoj se svakako njeguje dijalog između djeteta i odraslog. S tim u vezi, moja pedagoška uvjerenja svakako započinju na tome da djetinjstvo, odnosno predškolsko vaspitanje i obrazovanje, nije samo pripremna faza za budući život, nego je i razdoblje koje ima svoje vrijednosti i svoju kulturu. Samim tim smatram da je period predškolskog vaspitanja i obrazovanja, proces socijalne konstrukcije, koji odrasli i djeca zajednički izgrađuju.

Dijete nije objekat u vaspitno-obrazovnom procesu, već je aktivni subjekat koji na osnovu svoje participacije i konstrukcije, određuje sopstveni razvoj i budući život i tako ga treba posmatrati.

KRATAK OPIS PRAKSE
„Igralica Pitalica“ – društvena igra za djecu predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta. Namijenjena je za evaluaciju sadržaja kroz igru i daje podršku interakciji odraslog i djeteta, a samim tim pruža podršku za samoevaluaciju rada vaspitača. Prati programske aktivnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja i nižeg osnovnoškolskog; Kroz igru su obuhvaćeni svi aspekti razvoja;

„Set igračaka za djecu sa poteškoćama u učenju i učešću“ – pruža podršku za razvoj pažnje, koncentracije i fine motorike (drvene igračke), kao i razvoju govora – ilustrovani materijali.

Priprema: „Igralica Pitalica“ „Set igračaka za djecu sa poteškoćama u učenju i učešću“; „Pričalica“ – set zbirki tekstova za razvoj govora – „Šareno djetinjstvo“; „Svaštarica“ i „Na sunčanoj strani ulice“

Preuzmi pripremu
24 Jula, 2018
Powered by DOC.ba. Copyright © 2020 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram