• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Ernad Osmić

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Nastavnik treba ići u korak s vremenom u kojem učenici žive, te na taj način pronaći metode rada koje im se neće činiti anakronim i prevaziđenim.

Kratki opis prakse:

Kao nastavnik jezika i književnosti pokrenuo sam YouTube kanal koji ima za zadatak učenicima učiniti interesantnijim nastavne jedinice koje se mogu činiti nezanimljivim u klasično obradi na času. Na osnovu YouTube kanala sa engleskog govornog područja, pokušao sam prilagoditi prezentaciju kanala (animacije, uvodnu špicu za svaku epizodu i naraciju) načinu na koji to rade najuspješniji kanali ove vrste. Primjetan je nedostatak ovakve vrste sadržaja na b/h/s jeziku, tako da je projekt svojevrstan pokušaj uklapanja naše sredine u savremene tokove vanškolskog obrazovanja. Iako je započet kao privatni projekt, YouTube kanal po nazivu „Kratak sadržaj“ priprema epizode koje razrađujem skupa sa svojim učenicima. Time namjeravam dvojako iskoristiti postojanje samoga kanala: 1) učenici koji konzumiraju sadržaj na kanalu imat će priliku usvojiti prethodno gradivo; 2) Učenici koji rade sa mnom skupa na kanalu će tokom pisanja scenarija za epizode, naracije i samoga snimanja nastavni sadržaj povezati sa kreativnim multimedijalnim radom.

Priprema: YouTube kanal kao sredstvo podučavanja

Pogledaj praksu
8 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram