• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Emina Čaušević

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Kao tim, ali ipak osobe koje su imale zasebna pedagoška uvjerenja koja su nastala kao rezultat ličnog razvoja, prethodnih iskustava i znanja, proučavajući ih sa različitih aspekata uvidjeli smo da se sva naša uvjerenja temelje na istom. Temelje se na tri komponente:
MOTO: „Mi smo odgovorni, puni poštovanja i uvijek dajemo sve od sebe“.
VIZIJA: „Moralan odgoj, jačanje identiteta i cjeloživotno učenje“.
MISIJA: „Kreativno inspirisati učenike da sami otkrivaju potencijal u sebi“.

„Svako je genij. Ali ako procjenjujete ribu po njenoj sposobnosti da se penje na drvo, cijeli život će provesti misleći da je glupa!“- Albert Einsten

KRATAK OPIS PRAKSE
4P program je program prepoznavanja i nagrađivanja pozitivnih primjera ponašanja. 4P je nešto po čemu se naša škola posebno ističe. Nastao je iz težnje da naši učenici što više napreduju u odgojnom dijelu procesa školovanja, a inspirisan je idejom “takmičenja u dobru”.
Cilj ovog projekta jeste podsticanje, prepoznavanje i vrednovanje svih pozitivnih oblika ponašanja kod učenika, kao rezultata intrizične i ekstrinzične motivacije kod učenika. Kroz ovaj, nama svojstven odgojni pristup, postičemo želju kod učenika za lijepim ponašanjem, indirektno ih učimo primjerima lijepog ponašanja, te kod njih razvijamo svijest da dobro ponašanje bude nagrađeno.
4P program podijeljen na dva segmenta:
Učenici uzrasta od I do V razreda
Učenici od VI-IX razreda

Priprema: 4 P- Prepoznavanje pozitivnih primjera ponašanja

Pogledaj praksu
6 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram