Emina Alešević

PEDAGOGINJA

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Posao u JU OŠ Bužim je moje prvo radno mjesto, ali i mjesto u kojem se ja, koja sam došla bez iskustva, „brusim“ već petu godinu. Naime, radim u školi koja se sastoji od centralne škole (nastava se odvija u dvije školske zgrade) i 7 područnih škola. U ovoj školskoj godini nastavu pohađa skoro 1400 učenika, koju drži oko 100 nastavnika, te je po broju učenika i nastavnika jedna od najbrojnijih škola u Bosni i Hercegovini. S obzirom na uvjete u kojima svi zajedno radimo i sarađujemo, prihvatili smo činjenicu da nemamo idealno, ali imamo ono osnovno i time možemo napraviti pozitivne promjene.

Prva misao svakog radnog dana jeste: Šta mogu napraviti danas i na koji način se mogu organizirati kako bi nam bilo zanimljivije, a da iza nas ostane pozitivan dugoročan trag.

KRATAK OPIS PRAKSE
Moja ideja jeste, da se godišnji program razradi na mjesečne planove, a u svakom mjesečnom planu (pored toga što će se mjesečni plan realizirati u potpunosti), posebno „podvuče“ jedna aktivnost, na koju će se staviti akcenat, i koja će se realizirati na drugačiji, kreativniji način. Brojne ideje i primjere aktivnosti za rad sa učenicima svih uzrasta predstvljene su u okviru ove inovativne prakse.

Priprema: Inovativnost u svakom mjesecu, za bolju školsku godinu

Preuzmi pripremu
24 Jula, 2018


The contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku