• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Emina Alešević

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Posao u JU OŠ Bužim je moje prvo radno mjesto, ali i mjesto u kojem se ja, koja sam došla bez iskustva, „brusim“ već petu godinu. Naime, radim u školi koja se sastoji od centralne škole (nastava se odvija u dvije školske zgrade) i 7 područnih škola. U ovoj školskoj godini nastavu pohađa skoro 1400 učenika, koju drži oko 100 nastavnika, te je po broju učenika i nastavnika jedna od najbrojnijih škola u Bosni i Hercegovini. S obzirom na uvjete u kojima svi zajedno radimo i sarađujemo, prihvatili smo činjenicu da nemamo idealno, ali imamo ono osnovno i time možemo napraviti pozitivne promjene.

Prva misao svakog radnog dana jeste: Šta mogu napraviti danas i na koji način se mogu organizirati kako bi nam bilo zanimljivije, a da iza nas ostane pozitivan dugoročan trag.

KRATAK OPIS PRAKSE
Moja ideja jeste, da se godišnji program razradi na mjesečne planove, a u svakom mjesečnom planu (pored toga što će se mjesečni plan realizirati u potpunosti), posebno „podvuče“ jedna aktivnost, na koju će se staviti akcenat, i koja će se realizirati na drugačiji, kreativniji način. Brojne ideje i primjere aktivnosti za rad sa učenicima svih uzrasta predstvljene su u okviru ove inovativne prakse.

Priprema: Inovativnost u svakom mjesecu, za bolju školsku godinu

Pogledaj praksu
5 Aprila, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram