• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Emil Kalić

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Kada je riječ o nastavi tjelesnog i zdravstvenog odgoja, nastavnik, imajući u vidu osnovne karakteristike pojedinih perioda razvoja, potrebno je da ovakvim nastavnim pomagalima od pvc plastike učenici usmjere svoj rad tako da učinak bude pozitivan u pogledu ostvarenja harmoničnog razvoja, očvršćivanja organizma, usavršavanja motoričkih sposobnosti, formiranja motoričkih navika i uopšte razvoja tjelesne i zdravstvene kondicije. Inovacije od pvc plastike u ovom radu želimo prikazati mogućnost primjene novih tehnologija i upotrebe pvc pomagala, odnosno da ukažemo na njihovu svrsishodnost i značaj u savremeno koncipiranoj nastavi tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Isto tako, u ovom radu želimo ukazati na ulogu nastavnika u primjeni istih pomagala, na prednosti primjene ovakvih pomagala, kao i na pristupačnost svim uzrasnim kategorijama bez obzira na spol. Uopćeno, pedagoška uvjerenja da uz predan rad, kontinuirano vježbanje i usavršavanje uz pomoć pvc pomagala mijenjamo i doprinosimo razvoju pojedinca i cijele društvene zajednice.

KRATAK OPIS PRAKSE
Dosadašnji načini motivisanja učenika za izvođenje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja su bili tema brojnih seminara i savjetovanja, ali jedan ovakav način, izgled i puna sala rekvizita od pvc pomagala budi interesovanje i motiv svakog onog učenika koji sjedi na klupi i očekuje šta će izvesti, raditi na svakoj stanici ili odjeljenju. U ovom radu želimo prikazati mogućnost primjene novih tehnologija i upotrebe pvc pomagala, odnosno da ukažemo na njihovu svrsishodnost i značaj u savremeno koncipiranoj nastavi tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Isto tako, u ovom radu želimo ukazati na ulogu nastavnika u primjeni istih pomagala, na prednosti primjene ovakvih pomagala, kao i na pristupačnost svim uzrasnim kategorijama bez obzira na spol. Nastavni plan i program tjelesnog i zdravstvenog odgoja ima za cilj zadovoljavanje biološke potrebe učenika za kretanjem, razvijanje svestrane ličnosti učenika, razvijanje stvaralačkih i kreativnih sposobnosti učenika putem planske i organizovane tjelesne aktivnosti, kojom se ujedno povećavaju i njegove adaptivne sposobnosti.

Priprema: INOVACIJE OD PVC PLASTIKE: u nastavi Tjelesnog i zdravstvenog odgoja

Pogledaj praksu
24 Jula, 2018
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram