• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Elvedina Mehić

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Kontinuirana edukacija i samoedukacija imperativ je svakom nastavniku. Uspjeti motivisati djecu i zainteresovati za nastavnu jedinicu je zahtjevan i nimalo lagan posao. Upravo to je za mene izazov i sebi u svakodnevnom radu izdvajam pitanje – Kako motivisati djecu na rad i učenje? Nastavni proces je složen, gradiva je mnogo i brzo se prelazi sa jedne na drugu oblast. Uspjeti držati korak sa takvim tempom edukacije za djecu je veoma zahtjevno. Drugo pitanje koje sebi postavljam u radu je – Kako biti kreativna i zanimljiva? Djeca su veliki ljudi u malim tijelima i veoma brzo prepoznaju ako se radi nešto površno. Ono što učimo u toku studija su osnovna i temeljna znanja. Međutim, sigurna sam da to nije dovoljno da jedan učitelj uspije na visokom nivou obavljati svoj posao. Svi mi smo prošli mnogo godina učenja i rada i imamo svoj pogled na naše nastavnike i profesore. Mali je broj onih koje izuzetno cijenimo i kao ljude i kao edukatore. Zato je dobro zapitati se šta su to oni imali – koje kvalitete i osobine pa ih smatramo za izuzetne profesore. S druga strane, kao očit kontrast njima su oni nastavnici i profesori koji nisu uspjeli na nas ostaviti dobar utisak – niti su nas motivisali na rad, niti smo voljeli ići na njihove časove. Trebamo se zapitati zašto je to tako.

KRATAK OPIS PRAKSE
Realizacijom projekta na temu „Voda“ kod učenika se potiče motivacija, razvoj sposobnosti promatranja, uočavanja, upoređivanja, zaključivanja, kao i razvija sposobnost primjene stečenog znanja u svakodnevnom životu. Osim znanja koje učenici steknu iz jedne nastavne oblasti, vrlo je bitno povezivanje i razumijevanje gradiva iz više različitih oblasti. Kao uspjeh u ovom radu posebno se izdvaja kreativan rad u kom su djeca sa živim interesovanjem i radosno usvajala gradivo, rješavala probleme i jednostavno uživala u času. Primjena informacijsko –komunikacijske tehnologije u toku obrade teme unijela je dinamičnost i zabavu u radu.

Priprema: Voda

Pogledaj praksu
24 Jula, 2018
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram