• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

EDITA KEVRO

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Nova znanja iz historije jezika, ali i nove tehnike rada i praćenja napredovanja učenika, te razvijanje, timskog, istraživačkokog i kritičkog rada motivirala su me za kreiranje projekta Paleografski ambasadori. Motiviše me stjecanje kompetencija za postizanje većih efekata učenja u nastavi historije jezika, znanja učenika koja su trajna i upotrebljiva i van škole, razvoj umijeća i kompetencija važnih za uspjeh učenika u daljem školovanju, u profesiji i u životu, razvoj socijalnih i životnih znanja.
Paleografski ambasadori OŠ “Drežnica”, Mostar, Bosna i Hercegovina i partnerskih škola su uspješno sarađivali u projektu i pokazali su na originalan i inovativan način da su djeca najbolji ambasadori maternjeg jezika. Da su djeca najbolji ambasadori svjedoči i njihova diplomatska komunikacija, ali i brojne projektne aktivnosti u kojima su iskazali paleografsko znanje i izuzetnu kreativnost. Djeca iz regiona su nove generacije djece koje promoviraju maternji jezik izvan granica svojih zemalja, ali i poštuju i uvažavaju sve različitosti i specifičnosti drugih i drugačijih. Hvala svima koji su nam pružali podršku u realizaciji i sponzoriranju projektnih aktivnosti u ime sve djece iz svih škola koje učestvuju u projektu.
Učenici su u projektu bili usmjereni na aktivnosti koje razvijaju kompetencije za 21. stoljeće. Paleografski ambasadori imali su izuzetnu čast i zadovoljstvo učiti od najboljih. Hvala, svim predavačima u ime paleografskih ambasadora, djece i projektnih partnera iz Sjeverne Makedonije, R Srbije, R Hrvatske, Albanije i Bosne i Hercegovine. Pohvale imponuju, ali i obavezuju. Nadamo se da ćemo i u budućnosti biti dostojanstveni i časni ambasadori svih naših maternjih jezika
Živjeti u bogatoj jezičkoj i kulturnoj raznolikosti Bosne i Hercegovine je prednost. Možemo razvijati dvojezičnost ili višejezičnost, čime izražavamo poštovanje prema maternjim jezicima drugih naroda, koje treba uvažavati onako kako volimo, poštujemo i čuvamo svoj maternji jezik.

KRATAK OPIS PRAKSE:
Ideja projekta je da učenici pripadnici različitih kultura zajedno obilježe Međunarodni dan maternjeg jezika 2021. godine.
Tema projekta je usko povezana sa temom UNESCO-a Međunarodnog dana maternjeg jezika 2021. - „Poticanje višejezičnosti za uključivanje u obrazovanje i društvo “. UNESCO vjeruje da obrazovanje, temeljeno na prvom jeziku ili materinjem jeziku, mora započeti od ranih godina jer je briga i obrazovanje u ranom djetinjstvu temelj učenja.

Priprema: PALEOGRAFSKI AMBASADORI

Pogledaj praksu
1 Februara, 2022
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram