• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Duško Krsmanović

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Neka od osnovnih polazišta i opredjeljenja u mom profesionalnom angažmanu kao nastavnika srpskog jezika i koordinatora literarne sekcije su: razvijanje učeničkih kompetencija za 21. vijek, podsticanje učenika da se što je moguće više osamostaljuju u radu i da rade na razvoju samopouzdanja, želja da učenicima pružim mnogo više od onoga što je predviđeno Nastavnim planom i programom, rad na razvoju medijske pismenosti kod učenika i razvoj kritičkog mišljenja, upoznavanje učenika sa što je moguće većim brojem alata, računarskih programa i ostalih sredstava koji im mogu koristiti u učenju, želja za uspostavljanjem pozitivne atmosfere u učionici, kao i međusobne saradnje učenika s ciljem što efikasnijeg i lakšeg savladavanja nastavnog gradiva, znanja i vještina. Jedna od osnovnih ideja vodilja u mom radu sa djecom je misao da od učenika možemo zahtijevati onoliko koliko im pružimo, pa se prema tome, i ja trudim da učenicima pružim što više, kako znanja, tako i životnih iskustava, ali i emocija. Sa učenicima se uglavnom trudim da postignem partnerski odnos zasnovan na povjerenju i međusobnom uvažavanju, a ne na strahu ili presiji. Što se mog ličnog razvoja tiče, uvijek sam spreman da nešto novo i korisno naučim što bi moglo da pomogne kako u učionici, tako i van nje. Smatram da su komunikacija između kolega i timski rad neki od osnovnih fakora kojima je moguće unaprijediti i olakšati realizaciju nastavnog procesa. Samo na taj način moguće je nastavničkoj profesiji vratiti značaj i vrijednost kakve ona zaslužuje, a kakvi se u posljednje vrijeme vrlo često osporavaju.

KRATAK OPIS PRAKSE
Dječiji dnevnik je zamišljen i realizovan kao televizijska emisija kojom bi se gledaoci upoznavali sa aktuelnim događajima u našoj školi i lokalnoj zajednici. Kompletan proces osmišljavanja, planiranja i realizacije u potpunosti su proveli učenici unaprijedivši tom prilikom novinarske kompetencije. U Dječijem dnevniku uloge novinara, voditelja, scenarista, snimatelja i montažera u potpunosti su pripale djeci.

Priprema: Dječiji dnevnik

Pogledaj praksu
5 Aprila, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram