• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Dijana Sulejmanović

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Moj cilj je omogućiti učenicima s kojima radim da samostalno brinu o svom mentalnom zdravlju, da se razvijaju bez anksioznosti i da nauče izboriti se sa svakom razvojnom krizom koju imaju. Želim da izrastu u odgovorne, kreativne i ambiciozne ljude koji se ne plaše boriti se za ostvarivanje svojih snova, čak i onda kada im se čini da se ne mogu pomjeriti s mjesta i da je svaki njihov trud uzaludan. Nastojim biti uz moje učenike od prvog susreta sa školom, prilikom testiranja za upis u prvi razred i tzv. „male škole“ pa sve do male mature kada napuštaju ono što su smatrali drugim domom devet godina i odlaze pronaći sebe. Psihološko-edukativne radionice nisu samo formalnost koja se odradi da se popune sati, to su prilike kojima se podjednako raduju i djeca i ja, kada otvoreno razgovaramo o svemu što ih muči, tražimo rješenja koja su ostvariva i zajedno planiramo kako da ih realiziramo. Psihološka sekcija, čiji sam voditelj već dvije godine, najaktivnija je sekcija u našoj školi i namijenjena je mlađem uzrastu kako bi, kroz igru, razvijali svoju ličnost i naučili kako da postanu samopouzdani, otvorenog uma, bez predrasuda prema bilo kome.

KRATAK OPIS PRAKSE
Psihološka sekcija okuplja 20 članova – učenika od trećeg do šestog razreda. Jednom sedmično, nakon redovne nastave, članovi sekcije se okupljaju i realiziraju ono što su isplanirali tokom sedmice – obilježili smo Dan djece s Down sy i Dan mentalnog zdravlja. Snimili smo i kratki film o važnosti heroja, koji je titlovan na engleski jezik. Naučili smo i 15 slova na Brajevom pismu te nastavljamo s učenjem ostalih, nakon čega planiramo učiti znakovni jezik. Razlog učenja Brajice nije samo sticanje nove vještine, nego i razumijevanje osoba s poteškoćama, učenje načina kako komunicirati s onima koji ne razumiju naš način komuniciranja te razvoj fine motorike i kreativnosti.

Priprema: Psihološka sekcija

Pogledaj praksu
24 Jula, 2018
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram