• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Desanka Pandilovski

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Već sedmu godinu za redom radimo zajedno u grupi i, do sada, smo izveli dvije generacije predškolaca, više od stotinu djece je prošlo kroz naše grupe. Temeljno uvjerenje i polazište u radu nam je ljubav, kako prema djeci, tako i prema samom vaspitačkom poslu. Želja da sa djecom uradimo što bolje i što više i da im damo temelje za budući život nas motiviše i inspiriše u svakodnevnom radu. Podržati dijete u svim aspektima razvoja, osnažiti ga za budući život i stvoriti mu lijepe uspomene na vrijeme provedeno u vrtiću. Trudimo se da u našoj grupi „Bubamare“ stvorimo porodičnu atmosferu, punu razumijevanja i ljubavi, jer samo tako dijete može napredovati i širiti svoja krila za let u „veliki svijet“. Posebno značajnim smatramo partnerstvo sa porodicom, gdje se trudimo da, kroz nove oblike parnerstva i uključivanja ne samo roditelja već i šire porodice, stvorimo najpovoljnije okruženje za dječiji razvoj i „zajedničko življenje u vrtiću“.

KRATAK OPIS PRAKSE
Saradnja sa porodicom je efikasna i funkcionalna samo onda kada je dobro osmišljenja i kontinuirana. Ova inovativna praksa daje primjer saradnje između jedne vrtiće grupe i roditelja koja je realizovana kroz 12 tematskih susreta. Odabir tema i aktivnosti je osmišljen u skladu sa interesovanjima djece i roditelja, što je motivisalo roditelje da prisustvuju na svakoj radionici. Široka lepeza mogućnosti za uključivanje roditelja u rad vrtića i izgradnju partnerstva sa porodicom predstvaljena je u nastavku teksta. Odgajateljice posebno značajnim smatraju partnerstvo sa porodicom, i nastoje da, kroz nove oblike parnerstva i uključivanja ne samo roditelja već i šire porodice, stvore najpovoljnije okruženje za dječiji razvoj i „zajedničko življenje u vrtiću“.

Priprema: PARTNERSTVO SA PORODICOM U GRUPI „BUBAMARE“

Pogledaj praksu
10 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram