• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Delila Mehmedinović

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Mišljenja sam da dijete uči stalno preispitujući svoja ranija znanja i iskustva na način da isprobava, istražuje, provjerava, ispravlja i nadograđuje.

Razvoj svake vještine, pa tako i kreativnosti, temelji se na motivaciji i interesu. Zato učenicima nastojim pružiti motivaciju i zainteresirati ih, a potom poticati i ohrabrivati u svakom njihovim koraku. Smatram da učenicima treba pružiti dovoljno slobode jer će jedino tako iskočiti iz okvira i obrazaca. Kada radimo neki zadatak, često imam običaj reći SAMO MAŠTA JE GRANICA...

Ono za šta se također zalažem je inkluzivna praksa u nastavi. Mišljenja sam da svako dijete zaslužuje jednake mogućnosti, jednake uslove za rad, da se jednako osjeća vrijednim kao i svako dijete u učionici. Svaki projekat koji realizujem gledam da uključim djecu sa posebnim potrebama i da zajedno gradimo nove svjetove. Smatram da ovom svijetu treba neko ko se brine i za naše nastavnike tako da smo organizovali Kreativnu radionicu gdje učenici izrađuju poklone za svoje nastavnike koji im pružaju znanje i brinu se o njima dok su u školi.

KRATAK OPIS PRAKSE
Na ovom projektu smo radili dosta dugo, trebalo je smisliti ideju, napraviti skice, koristiti odredjene racunarske softvere, prikupiti materijale za rad i od ideje krenuti u realizaciju.

Smatram da ovom svijetu treba neko ko se brine i za naše nastavnike tako da smo organizovali Kreativnu radionicu gdje učenici izrađuju poklone za svoje nastavnike koji im pružaju znanje i brinu se o njima dok su u školi. (U prilogu šaljem slike). Za praznike uvijek imamo spreman poneki poklon koji učenici podijele za vrijeme velikog odmora svojim profesorima u zbornici.

Priprema: Upotreba 3D tehnologija na inovativan i kreativan način

Pogledaj praksu
24 Jula, 2018
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram