Đejlana Gledo

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Oduvijek sam vjerovala da je za sticanje znanja i unaprijeđenje jezičkih vještina od velike važnosti metoda rada i kreativnost u prenošenju znanja đacima. Stoga sam kao profesorica engleskog jezika uvijek u svom radu pokušavala pronaći i osmisliti zanimljive metode koje bih primjenila i primjenjujem u nastavi engleskog jezika. Čvrsto vjerujem da se jezik najbolje uči kroz komunikacijsku metodu prenošenja znanja i upotrebu obrazovnih aplikacija i tehnologija u nastavi engleskog jezika. Smatram da koristeći internet tehnologiju učenici ne samo da redovnije uče, već to rade na jedan savremen i kreativan način. Nekolicina aplikacija, koje svakodnevno koristim u radu sa učenicima svih uzrasta, mi omogućava da kreiram radnu atmosferu koja im pomaže da razviju komunikacijske vještine kao i vještine kritičkog razmišljanja i vršnjačke saradnje u radu. Na ovaj način pružam priliku i učenicima nižeg nivoa znanja i naprednijim učenicima da na postepen i prilagođen način, bez dodatnog pritiska ili vremenskog ograničenja usvajaju i koriste svoja znanja i vještine.

KRATAK OPIS PRAKSE
CLT – poučavanje komunikacije i komuniciranja (Communicative Language Teaching) je jedna od metoda koju koristim u kombinaciji sa obrazovnim aplikacijama u radu na časovima engleskog jezika. Inspirisana raznolikošću online obrazovnih aplikacija kreiram različite vježbe i zadatke koji pospješuju motivaciju učenika za učenje i primjenu znanja iz engleskog jezika kroz rad u paru i u grupama, kao i kreativni način vježbe i diskusija u i izvan učionice, a u prilogu ću Vam predstaviti nekoliko aktivnosti unutar CLT metode rada te aplikacije koje se mogu korititi na mobilnim uređajima, laptopima i racunarima u i izvan učionice.

Priprema: CLT – poučavanje komunikacije i komuniciranja te upotrebu edukativnih online aplikacija u nastavi engleskog jezika

Pogledaj praksu
24 Jula, 2018
Powered by DOC.ba. Copyright © 2020 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram

Molim unesite e-mail adresu: