Đejlana Gledo

Profesorica engleskog jezika i književnosti

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Oduvijek sam vjerovala da je za sticanje znanja i unaprijeđenje jezičkih vještina od velike važnosti metoda rada i kreativnost u prenošenju znanja đacima. Stoga sam kao profesorica engleskog jezika uvijek u svom radu pokušavala pronaći i osmisliti zanimljive metode koje bih primjenila i primjenjujem u nastavi engleskog jezika. Čvrsto vjerujem da se jezik najbolje uči kroz komunikacijsku metodu prenošenja znanja i upotrebu obrazovnih aplikacija i tehnologija u nastavi engleskog jezika. Smatram da koristeći internet tehnologiju učenici ne samo da redovnije uče, već to rade na jedan savremen i kreativan način. Nekolicina aplikacija, koje svakodnevno koristim u radu sa učenicima svih uzrasta, mi omogućava da kreiram radnu atmosferu koja im pomaže da razviju komunikacijske vještine kao i vještine kritičkog razmišljanja i vršnjačke saradnje u radu. Na ovaj način pružam priliku i učenicima nižeg nivoa znanja i naprednijim učenicima da na postepen i prilagođen način, bez dodatnog pritiska ili vremenskog ograničenja usvajaju i koriste svoja znanja i vještine.

KRATAK OPIS PRAKSE
CLT – poučavanje komunikacije i komuniciranja (Communicative Language Teaching) je jedna od metoda koju koristim u kombinaciji sa obrazovnim aplikacijama u radu na časovima engleskog jezika. Inspirisana raznolikošću online obrazovnih aplikacija kreiram različite vježbe i zadatke koji pospješuju motivaciju učenika za učenje i primjenu znanja iz engleskog jezika kroz rad u paru i u grupama, kao i kreativni način vježbe i diskusija u i izvan učionice, a u prilogu ću Vam predstaviti nekoliko aktivnosti unutar CLT metode rada te aplikacije koje se mogu korititi na mobilnim uređajima, laptopima i racunarima u i izvan učionice.

Priprema: CLT – poučavanje komunikacije i komuniciranja te upotrebu edukativnih online aplikacija u nastavi engleskog jezika

Preuzmi pripremu
24 Jula, 2018


The contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku