• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Damir Husanović

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Smatram da je vitalno pristupiti poslu predavača sa mnogo ljubavi, strpljena i predanosti, pogotovo ako se radi o ranoj školskoj uzrasti. Jako je bitno naučiti gledati svijet kroz oči djeteta, kroz njihovu iskrenost i toplinu, staviti se u njihov položaj te zajedno sa njima graditi svijet ljubavi i znanja. U ovim izazovnim vremenima, kao predavaču, dužnost mi je ponuditi klincima neku sigurnu luku, znanja, mira i sreće i u tom procesu ostati autentičan, dobronamjeran i maksimalno posvećen svojim učenicima.Pokušavam biti kreativan i motivisati ih da budu najbolja verzija sebe koju mogu postati i, unatoč ponekad toksičnom okruženju, inspirisati ih da vjeruju da je bitno biti dobar čovjek. Samo tako će i oni, u tom krugu dobrote i uzajamne pomoći, sutra pružiti ruku nekim novim klincima i omugućiti im da i dosanjaju neke svoje snove.

KRATAK OPIS PRAKSE
Tokom pandemije Covid 19(period Mart-Maj 2020) angažovan sam od strane Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona za snimanje i realizaciju video nastavnih sadržaja, za učenike trećih i četvrtih razreda u osamdeset i osam osnovnih škola na području TK, putem Moodle platforme i TV škole. Kako bih oraspoložio i motivisao djecu u kriznim trenucima, osmislio sam mogućnost da Spužva Bob zajedno sa mnom ima ulogu profesora engleskog jezika, gdje smo na kreativan način zajedno podučavali i zabavljali djecu, snimili 20ak video zapisa(lekcija) kroz powerpoint/pdf okruženje snimajući časove koristeći aplikaciju Loom.Kreiran je i youtube kanal gdje su uploadovani ti video zapisi.Povratne informacije su bile odlične.

Priprema: Profesor Spužva Bob

Pogledaj praksu
20 Decembra, 2020
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram