• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Brankica Radonjić

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Tokom profesionalne prakse u učionici kao profesor i nastavnik maternjeg jezika i sada kao stručni saradnik/bibliotekar osnovni postulati u radu su mi razvoj kreativnosi i približavanje školskog znanja stvarnom i praktično upotrebnom tj. razvoj funkcionalnog znanja. Takođe, estetika u izrazu -usmenom i pismenom , trebala bi biti imperativ svim predmetnim nastavnicima , kao i razvoj govorničkih sposobnosti. Profesionalne izazove smatram pozitivnim jer učimo jedni od drugih i utičemo na stvaranje profesionalnog okruženja u vremenu u kome sve pa i školstvo doživljava krizu kroz pad sistema vrijednosti. Svako dijete je prilika koju dobar prosvjetni radnik treba prepoznati. Dobar prosvjetni radnik će se potruditi da animira i dobrog i slabijeg učenika da pronađe svoje mjesto u nastavnim i vannastavnim akrivnostima. Dobar prosvjetni radnik je mentor koji svojim znanjem i iskustvom usmjerava učenika na putu do njegovog znanja i iskustva. Inovativna škola podrazumijeva inovativne nastavnike. Time sam se rukovodila osnivajući novinarsku sekciju i redakciju školskog časopisa koji uređujem sedmu godinu. Novinarstvo je zanimanje za radoznale i kreativne i jedno od onih koji utiču na razvoj kritičkog mišljenja, ali i na uočavanje kauzalnih odnosa u tokovima realnog života. Razvoj društvene odgovornosti i socijalne uključenosti kroz ovakve vidove aktivnosti stvara kritičnu masu svjesnih i angažovanih mladih ljudi na kojima ostaje naša budućnost.

KRATAK OPIS PRAKSE
Serijali radio- emisija o inkluzivnom obrazovanju i ekološkoj pedagogiji nastali su u okviru dva školska projekta sa željom da se sa stručnim i savremenim temama upozna šira javnost. Akcenat je stavljen na učešće učenika koji su u saradnji sa mentorom realizovali 18 radio-emisija u svojstvu voditelja. U saradnji sa JP „RadioPrnjavor“ 36 učenika je imalo nesvakidašnje iskustvo rada u savremenom mediju, a naša lokalna i šira javnost je dobila naprocjenjive savjete stručnjaka iz datih oblasti. Učenici su bili angažovani na pripremi scenarija, izboru priloga i kao voditelji svih emisija.

Priprema: Na dobroj frekvenciji

Pogledaj praksu
24 Jula, 2018
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram