• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Bernes Aljukić

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Polazeći od toga da je BHS jezik i književnost sveobuhvatan nastavni predmet budući da objedinjava i razvijanje komunikacijskih sposobnosti i složenu ulogu književnosti u ljudskom društvu, tj. sveukupno iskustvo čovjeka sa svim posebnostima, vrlinama i slabostima, namjera mi je – koliko god to šablonski zvučalo – potaknuti svoje učenike da razmišljaju, tj. da izbjegavaju stereotipno reproduciranje onoga što im se pogrešno nameće kao suština mnogih predmeta. Zadovoljstvo je vidjeti učenika / učenicu koji / koja ima hrabrosti i volje da i meni i drugima suprotstavi svoje mišljenje, da slobodno iznese vlastiti stav. Svjestan da i naredna rečenica zvuči šablonski, ipak želim reći da težim slobodnoj i otvorenoj komunikaciji u učionici potičući svoje učenike da na mom času slobodno iskazuju ono što jesu. Moj predmet je dragocjen po tome što u slučaju da imam učenike dvaju ili više suprotnih mišljenja / stavova, podjednako mogu nagraditi svakog od njih. To redovno činim.

KRATAK OPIS PRAKSE
Praksa je usmjerena na prepoznavanje, vrednovanje i razvoj učeničkih vještina koje iskazuju i primjenjuju u nastavi BHS jezika i književnosti. Nastala je s ciljem jasnijeg uvida u učeničke sposobnosti, koje se posmatraju kroz četiri kategorije: analitičko mišljenje, kritičko mišljenje, komunikacijske vještine i praktičnu primjenu znanja.

Priprema: POKAŽI SVOJU VJEŠTINU!

Pogledaj praksu
6 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram