Azem Husika

Profesor saobraćajne grupe predmeta

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Kratki opis prakse:

Projekat:“Budimo bezbjedni u saobraćaju!“odnosi se nadjecu kao učesnike u saobraćaju (bilo da su to pješaci, biciklisti, putnici u sredstvima javnog prevoza ili mladi vozači), ali i na odrasle koje bi trebalo podsjetiti važnosti poštivanja saobraćajnih pravila naročito kad su u pitanju djeca. Svjedoci smo da se svakodnevno dešavaju saobraćajne nezgode u kojima stradaju pješaci,biciklisti ,putnici i vozači.Često je uzrok upravo nepoznavanje ili nepoštivanje
saobraćajnih pravila. Djeca već od svoje šeste godine manje više samostalno učestvuju u saobraćaju i zbog toga je jako bitno što ranije ih podučiti pravilnom ponašanju i poštivanju saobraćajnih propisa.U interesu je djece i šire društvene zajednice da se svojim neznanjem ne dovode u opasne i rizične situacije u saobraćaju. Iz tog razloga bi trebalo poduzeti niz aktivnosti koje bi se odnosile na podučavanje djece o saobraćajnim propisima i saobraćajnoj kulturi ali isto tako podsjetiti i odrasle da su djeca rizična grupa u saobraćaju i da ih trebamo zaštititi po svaku cijenu. Aktivnosti kojima ćemo upoznati djecu i mlade o saobraćajnim pravilima i na taj način doprinijeti njihovoj zaštiti u saobraćaju su 4 radionice.

Priprema: Budimo bezbjedni u saobraćaju

20 Avgusta, 2019


The contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku