• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Amna Dervišagić

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Moja pedagoška uvjerenja i vrijednosti oblikovana su tokom mnogo godina rada u nastavničkoj profesiji Osnovna misija je od učenika stvoriti slobodnu, kreativnu i odgovornu osobu, poticati atmosferu udobnosti, pozitivnog stava, afirmirati situacije pogodne za razvijanje novih vještina i znanja, Danas mogu sa sigurnošću reći da je moje pedagoško uvjerenje usmjereno na postizanje visokog profesionalizma, uz stalnu misao da smo mi, zajedno sa svojim učenicima, međusobno povezani, neodvojivi elementi jednog sistema u kojem svi rastemo i razvijamo se svaki dan. Biti učitelj stanje je uma i način života, koji uključuje ljubav prema djeci, strpljenje i ustrajnost, osjećaj odgovornosti, obaveze i predanosti poslu, smisao za humor, maštovitost, optimizam.U svojim lekcijama, prije svega, podučavam učenike da vole prirodu, da je njeguju, da vide savršenstvo zakona u okolnom svijetu. V. Klyuchevsky je napisao:Da biste bili dobar učitelj, trebate voljeti ono što podučavate i one koje podučavate.

Kratki opis prakse:

Živimo u velikom Svemiru, punom tajni, ljepote i potencijala za život. Kroz svoje poetske, inspirativne riječi, poznati astronom Carl Sagan, nam je pomogao shvatiti da je život na Zemlji dragocijeni dar. Izložbom, pod nazivom “Infinity World”;, uparili smo prekrasne fotografije Hubble svemirskog teleskopa sa nekim od Saganovih najljepših citata, koji govore o tome ko smo, zašto smo ovdje i kuda idemo. Svečani otvor izložbe bio je 27.11.2017.godine u Gradskoj galeriji Bosanska Krupa u 17h uz muzičko-scenski performans: Nadija Harbaš predivnim glasom pjevala je o zimskoj svjetlosti, Lejla Hajdarević i Lejla Mesić govorile su o plavoj tački u Beskraju, Sihada Kržalić vodils je program Koordinator projekta Armin Marić i tehnička izrada Armin Pašalić. Predavanja o Mjesecu, svjetlosnom onečišćemju, teleskopu, o životu kosmonauta, uslovima u svemiru i sl.

Priprema: Infinity World

Pogledaj praksu
8 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram