Amna Dervišagić

PROFESORICA FIZIKE

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

U svom radu sam stalno usmjerena na poboljšanje školskih uslova i života mladih u zajednici. Ohrabrujem razmjene ideja, cijenim partnerstvo između škola, roditelja i lokalne zajednice koja može pomoći u realizaciji podizanja svijesti učenika o važnosti cjeloživotnog učenja. Želim da se svaki učenik osjeća cijenjen, siguran i sretan, da bude ponosan na sebe, ali i da uživa u uspjehu drugih. U svom radu nastojim stalno poticati pozitivnu komunikaciju, želim da svako dijete ostvari svoje potencijale u sigurnom, poticajnom i pozitivnom okruženju za učenje, te da ostvarim misiju razvijanja pozitivnih ljudskih vrijednosti, kreativnost, predanosti u radu, međusobno povjerenje, iskrenost, poštovanja, hrabrosti i ambicije. Želim postići da učenicima učenje bude potrebno, smisleno i važno na putu ka cjelovitoj ličnosti, jer: ''Ja sam samo jedan od mnogih. No, ja sam samo jedan.. Ne mogu učiniti sve, ali mogu učiniti nešto. Zbog toga što ne mogu učiniti sve, neću odbiti učiniti nešto što mogu '' Edward Everett Hale

KRATAK OPIS PRAKSE
Kako bih učenje fizike napravila zanimljivijim, dizajnirala sam aktivno učenje integriranjem fizike i drugih nauka sa umjetnošću. Učenici su napravili vezu između fizike, hemije i umjetnosti, kroz dva projekta „Fizika na fotografiji“ i „The Nailpolish Art“. U prvom projektu učenici su svojim foto-aparatima i mobitelima fotografisali pojave u prirodi, otkrivajući fenomene koji u fizici imaju svoj naziv i zakon. U drugom projektu smo "uhvatili" šarene uzorke na foto - papiru u stalni oblik, primjenom znanja iz fizike i hemije (površinskog napona, gustoća tečnosti, fizičko-hemijskih osobina laka za nokte).

Priprema: Fizika i umjetnost

Preuzmi pripremu
Juli 24, 2018


The contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by Tingea. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku