• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Amira Idrizović

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Ono čemu težim u svom radu sa djecom je da ostvarim u najvećoj mjeri: međusobno uvažavanje i povjerenje djece i mene, kao i djece međusobno; pravednost u svakom obliku; dobre međusobne odnose; našu međusobnu podršku i ohrabrenje; stalnu međusobnu saradnju djece, djece i mene; moju stalnu saradnju i partnerski odnos s roditeljima; sigurnost djece; okruženje koje podstiče i motivira učenje; kvalitet mog i dječijeg rada; kreativnost i inovativnost; slobodu izražavanja naših ideja i zamisli; kritičnost i samokritičnost; postavljanje individualnih i zajedničkih ciljeva; učestvovanje sve djece u svim aktivnostima u skladu sa svojim mogućnostima; snažno razvijen osjećaj zajedničkog cilja. Želim da ostvarim školu dobrog učenja i ponašanja; školu zadovoljnih učenika, roditelja i mene; kvalitetnu školu; sigurnu školu; školu u kojoj će moji učenici naučiti životne vrijednosti ; školu u kojoj će moji učenici dobiti znanje za daljnje školovanje; školu u kojoj će razviti maksimalno svoje sposobnosti; veselu školu; školu s dobrim temeljnim znanjem; školu za cjeloživotno sjećanje; školu otvorenu za sve učenike i roditelje; školu s puno raznovrsnih i svrsishovitih aktivnosti kojima ću motivirati svoje učenike za učenje i rad; pravednu školu; školu istih mjerila i šansi za sve učenike; eko-školu; školu ugodnu za sve učenike; kreativnu i modernu školu; zanimljivu i neopterećenu.

Želim vidjeti i čuti u svom razredu zadovoljnu djecu u svakom momentu; sudjelovanje svih učenika, vesela i nasmijana lica učenika i roditelja; zadovoljne i sretne sve učenike i roditelje; učeničke radove po zidovima učionice; druženje; zajedništvo; kvalitet i sigurnost; smijeh i sreću prožetu učenjem; lijepe riječi; dobre rezultate mojih učenika; da živimo sa sredinom u kojoj se nalazimo. Meni nije toliko važno da moji učenici postižu najviše rezultate na takmičenjima. Važnije mi je da zajedno postignemno osjećaj da je ovo njihov razred (škola) u kojem vole biti, u kojem jedni drugima pomažemo i u kojem zajedno učimo, napredujemo i rastemo. Ako to uspijemo zajedno postići, onda će doći i rezultati i onda možemo sve. Osoba koja stoji na mjestu je već prestala učiti, napredovati i rasti. Mislim da sam na dobrom putu i da trebam ustrajati na tome. MOJ MOTO: PRIJATELJSTVO – SARADNJA – UČENJE - KREATIVNOST – PRIMJENA - KOMPETENCIJA VAŽNO MI JE: UVAŽAVANJE, ZADOVOLJSTVO UČENIKA I RODITELJA, KAO I MOJE OSOBNO ZADOVOLJSTVO; UČENJE I POUČAVANJE ; ODGOVORNOST ; ZAJEDNIČKI USPJEH

KRATAK OPIS PRAKSE
U okviru projekta pod nazivom„Kako su živjeli naši predci uz pomoć roditelja, nena i deda, rodbine, komšija, ... istraživali način života naših predaka ( prošlost naših porodica ): odijevanje u prošlosti, dječije igre i igračke u prošlosti, predmete iz svakodnevne upotrebe, ishranu u prošlosti, prevozna sredstva, ... Saznanja smo bilježili, donosili artefakte, recepte, fotografije, predmete, narodne nošnje; modele, ... Svaka grupa je uradila plakat o svojoj temi istraživanja, i naravno prikupila što više eksponata za našu razrednu izložbu bez obzira kojoj grupi je to bio zadatak, napravila kartice za izložbene eksponate. Na časovima tjelesnog smo učili narodno kolo iz našeg zavičaja. Sve ovo smo uspjeli prikupiti i pripremiti za neke četiri sedmice. Zakazali smo razrednu multimedijalnu i interaktivnu izložbu i poslali pozivnice našim gostima i zvanicama.

"Želim da stvorim školu zadovoljnih učenika, kvalitetnu i sigurnu školu, školu u kojoj će moji učenici naučiti životne vrijednosti"

Priprema: Bez prošlosti nema budućnosti-Prošlost mog zavičaja.

Pogledaj praksu
5 Aprila, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram