• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

AMIRA BEGOVIĆ

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Uvjerena sam da djeca od prvog dana škole treba da usvajaju EKOLOŠKO PONAŠANJE. Gorući problem očuvanja životne sredine, smatram, nije u dovoljnoj mjeri uveden u školske programe. Zato, kroz nastavne i vannastavne aktivnosti, kontinuirano podižem ekološku svijest kod učenika. Parola vodilja je "BUDI EKO – POSTANI NEKO". Znanja i vještine očuvanja okoline se mogu korelirati u svim predmetima.
Nastojim da svaki učenik zavrijedi poštovanje drugih, da postignu uvjerenje da je svako od njih jedinstvena posebnost i da uz dovoljan trud i volju može postići sve što poželi.

KRATAK OPIS PRAKSE:
Od malih nogu, djeca današnjice trebaju usvajati ekološko ponašanje i navike. U prilog tome je očigledan nemar ljudi prema prirodi, pa i od strane učenika. Škole donekle djeluju pozitivno na razvijanje ekološke svijesti kod učenika, ali nastavni planovi i programi ne ostavljaju dovoljno prostora za snažnije ekološko osvješćivanje, pa često vidimo bačene papire, plastične i limene bočice, vrećice od slatkiša i sl. u blizini škola. Praksa koju realizujem kontinuirano kroz generacije malih školaraca je razvijanje ljubavi prema prirodi i njeno očuvanje kroz raznovrsne i zanimljive sadržaje i aktivnosti. Praksa koju predstavljam je u trajanju od tri mjeseca ( juni, septembar i oktobar). Učenici su putem nastavnog procesa, praktičnog rada, izleta u prirodu, čišćenja i uređenja školskog dvorišta, sadnjom voćnjaka i drugim aktivnostima stekli znanja o čistoj prirodi i navike ekološkog načina življenja. Kroz grupni rad, igru, zabavu, humor, učenici su na neuobičajene načine došli do cjeloživotnih vrijednih iskustava.

Priprema: BUDI EKO - POSTANI NEKO

Pogledaj praksu
27 Januara, 2022
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram