• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

AMIR HADŽIĆ

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

U mojoj školi nastava se provodi po modularnim nastavnim planovima i programima gdje je učenik u usredištu i da smo mi samo nevidljivi i nenametljivi vodiči koji ih vode do konačnog cilja-savladavanja svih prepreka, postignuća i ovladavanja praktičnim vještinama koje će ih osposobiti za tržište rada ili nastavka školovanja na Univerzitetima kod nas i u svijetu. Kod učenika želim podstaći kreativnost, poduzetnost i inovativnost kako bi nakon završetka srednješkolskog obrazovanja budu spremni za izazove koji ih očekuju u budućnosti. Godinama radeći kao profesor u srednjoj elektrotehničkoj školi sam radio razne projekte, ali izostajala je finansijska podrška za koju sam se snalazio na razne načine, moleći razne NVO-e, Partner MKF i tako crpeći svoju energiju i gubeći dragocijeno vrijeme na sastanke sa eventualnim donatorima, a uz to je i moj rad kao profesora iziskivao veliki napor.Da ne bih više uzalud trošio svoju energiju na namicanje finansijskih sredstava odlučio sam otići korak dalje i 2016.godine sam formirao omladinsko udruženje sa svojimučenicima tada završnog razreda moje škole i evo nas u 2021. gdje je njih 4 završilo fakultete, a uporedo smo radili razne projekte sa učenicima osnovnih i srednjih škola o čemu sam napisao tekst pod nazivom ''Moje inovativne prakse u periodu od 2016-2021'' i poslao na adresu COI-step by step u aprilu.Na ovaj način mi je put ka finansijskim sredstvima za edukaciju i razvoj praktičnih vještina učenika osnovnih i srednjih škola bio otvoren, jer sam putem Javnih poziva lakše mogao doprijeti. Naravno morao sam napisati kvalitetan projekat. Tako je nastao i ovaj projekat ''Parlamentarna debata-rješavanje problema aerozagađenja u gradu Tuzla'' .Kako prije 6 godina tako i danas u svojim školama nemamo nikakvih novčanih sredstava za održavanje kvalitetne nastave tako da sam mišljenja da sam uradio pravi potez na koji sam veoma ponosan.

KRATAK OPIS PRAKSE:
Projekat se fokusira na organizaciju takmičenja - parlamentarna debata za učenike 6 srednjih škola: elektrotehničke, mašinske, saobraćajne, hemijske, mješovite i gimnazije ''Meša Selimović'' u Gradu Tuzla sa ciljem da se ohrabre u iznalaženju inovativnih metoda pristupa u rješavanju problema zagađenja zraka. Projekat je okupio 650 učenica i učenika u dobi od 17 do 19 godina mješovitih škola i gimanzije u Tuzli . Interaktivni pristup je omogućen kroz 6 radionica , 6 igrokaza dramskih sekcija 6 škola na razlišite teme, finalno takmičenje parlamentarnih debata, zajedničke predstave sa tematikom koju su škole obrađivale u Javnoj debati i biciklističkoj vožnji kroz grad novoformiranih biciklističkih sekcija u školama koji će doprinjeti razmjeni iskustava o zajedničkom problemu sa ostalim mnogobrojnim učesnicima. Na ovaj način izgradit će se kapaciteti - neformalne grupe mladih koji će djelovati kako bi se posljedice koje izaziva aerozagađenje u našem gradu ublažile i smanjile na najmanju mjeru kako bi život u našem gradu postao podnošljiviji i kako bi se gradske i kantonalne vlasti počele ozbiljno baviti problemom aerozagađanja.

Priprema: Parlamentarna debata-rješavanje problema aerozagađenja u gradu Tuzla''

Pogledaj praksu
2 Februara, 2022
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram