• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Aida Bralj

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Učenicima moramo osigurati obrazovanje koje će ih pripremiti da zauzmu svoje mjesto u društvu i poslovnom svijetu koji se ubrzano mijenja.
Kad god mogu odmičem se od katedre i postajem dio tima koji uči. Mislim da dinamični časovi, terenska i projektna nastava sa interdisciplinarnim pristupom ispunjavaju svakog nastavnika.Takvi oblici rada rezultiraju opipljivim ishodima , pa su samim tim nagrada za uložen trud i inspiracija za dalje aktivnosti.

KRATAK OPIS PRAKSE
Škola u kojoj sam uposlena je model škola “ENABLE” STEM projekta.U protekle dvije godine, u našoj školi je 25 % nastave realizovano STEM pristupom. Interdisciplinarni pristup nastavnim sadržajima zahtjeva intenzivniju saradnju nastavnika i više vremena za realizaciju aktivnosti kojim potičemo smisleno učenje, razvoj vještina i ključnih kompentencija.
Nastojala sam da kroz rad sekcija unaprijedim interdisciplinarni pristup sadržajima bioologije i hemije.Radila sam na integrisanju sadržaja sekcija prirodnih nauka i formiranju interdisciplinarnih radionica koje će biti mjesto za razmjenu iskustava i realizaciju projektnih aktivnosti.
Dobro osmišljeni projekti mogu znatno unaprijediti interdisciplinarni pristup nastavi.

U promovisanje projektnih aktivnosti integrisala sam korelaciju sa područjem umjetnosti, kroz kreativne radove, dramatizaciju i poetsko izražavanje.

Priprema: Interdisciplinarni pristup sadržajima biologije i hemije kroz projekte i projektnu nastavu

Pogledaj praksu
24 Decembra, 2020
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram