• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Projekat EU – Obrazovanje za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini i Centar za obrazovne inicijative Step by Step organizuju 13. Regionalnu konferencija Zajednice inovativnih nastavnika/ca pod nazivom “Budućnost nastavničke profesije – nastavnici kao ključni faktor kvalitetnog obrazovanja”.

Naša konferencija je mjesto susreta svih zaljubljenika u obrazovanje, onih kojima je dijete centar oko kojeg se grade smisleni stubovi kvalitetnog obrazovanja. Najznačajniji stub su upravo nastavnici i nastavnice na svim nivoima odgoja i obrazovanja. Želimo razgovarati o modelima unapređenja nastavničke profesije u teorijskom i praktičnom smislu. Pretvorit ćemo Konjic u nezaboravna tri dana učenja i dijaloga. Na našu konferenciju dolaze najznačajniji predavači iz regiona, ali i najhrabriji nastavnici i nastavnice sa svojom nastavničkom izvrsnosću koji kvalitetom vraćaju dignitet vlastitoj profesiji.

Konferencija ima ograničen broj mjesta i zahvaljujući Projektu EU-a, “Obrazovanje za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, omogućit ćemo desetinama nastavnika/ca stipendije za smještaj i obroke, dok će nam vaše kotizacije pomoći da ova konferencija bude nezaboravan događaj.

Kako apliciram za učešće?

Jednostavno. Prijave su otvorene na ovom LINKU. Ovoj konferenciji pristupa se na dva načina i to:

• Direktnim pozivom od strane COI Step by Step-a. U tom slučaju Centar preuzima troškove vašeg boravka, dok troškove kotizacije i prevoza snosite sami.
• Samostalnom prijavom, gdje će vam biti ponuđene opcije za smještaj. Centar se potrudio da troškovi budu što manji, a prijave smještaja vrše se preko samog Centra. Ovi učesnici/e također snose troškove kotizacije.

Zbog velikog interesovanja za našu i vašu konferenciju, vjerovatno nećemo imati priliku primiti sve zainteresirane, ali budite uvjereni da ćemo se boriti za svako mjesto na konferenciji.

Svi učesnici biće obavješteni o statusu svoje prijave. Nakon što se prijavite, ubrzo će vam se javiti kolegica Adna Sokolović sa detaljima vaše prijave i načinima plaćanja kotizacije. Adna će vas također provesti kroz taj proces i dati vremenski okvir za uplatu kotizacije i ostalih troškova ukoliko postoje. Vrlo nam je važno da svi pratimo uputstva i na vrijeme izvršimo svoje obaveze.

Smještajne jedinice nalaze se širom grada Konjica, a centralno mjesto susreta je Hotel Garden City.

Poziv za predavače i voditelje sesija?

Prijave su otvorene na OVOM LINKU i od srca se radujemo što sa nama dijelite svoju magiju i čaroliju.

Svi koji prijave prezentaciju, ujedno su dužni prijaviti i učešće na konferenciji. Odabrani prezentatori bit će obaviješteni blagovremeno.

Ponuđeno je više vremenskih okvira i tipova sesija; posebno smo zainteresovani za nastavničke prakse koje dokazuju neke od standarda nastavničke profesije (planiranje i programiranje, učenje i poučavanje, praćenje i vrednovanje, kreiranje okruženja za učenje, saradnja s porodicom i zajednicom, profesionalni razvoj, učešće u radu i razvoju škole i obrazovnog sistema).

Dobrodošli na mjesto gdje se spajaju ljudi, rađaju ideje, kako bismo stvarali dobro obrazovanje i čuvali radost djetinjstva za svako dijete!

Informacija za učesnike/ce koji sami snose troškove smještaja:

Cijena soba sa punim pansionom (ukupna cijena smještaja po osobi za cijelu konferenciju):

• Jednokrevetna soba (280,00 KM) – Ograničen broj
• Dvokrevetna soba (220,00 KM)
• Trokrevetna soba (190,00 KM)
• Smještaj u apartmanskom naselju (180,00 KM)

Kotizacije

Ovaj dio nas najmanje veseli. Voljeli bismo da možemo potpuno besplatno organizovati konferenciju, ali to nismo u mogućnosti. Zato će nam vaše kotizacije pomoći da pokrijemo nužne troškove, ali i omogućimo nezaboravnu konferenciju. U Centru postoji stara dobra navika, a to je da ukoliko niste u mogućnosti pokriti cijenu kotizacije, uvijek se možete obratiti našoj dragoj Adni na mail adna@coi-stepbystep.ba sa kojom možete iskomunicirati načine plaćanja i mogućnost otpisivanja same kotizacije.

Iznosi kotizacije:

• Kotizacija – 125,00 KM
• Kotizacija se prezentacijom – 100,00 KM
• Međunarodna kotizacija (učesnici/e i prezentatori/ce koji/e nisu iz BiH) – 100,00 Eura

Informacija za učesnike/ce kojima troškove snosi COI Step by Step:

Za učesnike i učesnice kojima Centar stipendira smještaj, molimo vas da pažljivo pročitate nastavak teksta. Centar omogućava smještaj u navednim tipovima smještaja stoga sve što možemo uraditi jeste pokušati vas smjestiti sa osobama koje želite. Zbog velikog interesovanja, postoji mogućnost da budete smješteni u jednom od partnerskih hotela iz Konjica.

Tipovi smještaja su dvokrevetne, trokrevetne sobe i apartmani. Olakšat ćete nam posao, ukoliko unaprijed navedete potencijalne osobe sa kojima biste voljeli biti smješteni. Na dan dolaska, izmjene u sastavu soba i tipovima smještaja, neće biti moguće. Na kraju, tu samo spavate 🙂

Oblasti konferencije

Standardi nastavničke profesije

Iskustva iz regiona uz prezentacije i diskusije predstavnika regionalnih obrazovnih autoriteta

Postojeća situacija u BiH (predstavnici različitih obrazovnih institucija i postojeća iskustva)

Standardi nastavničke profesije

Istraživanja vezana za kompetencije nastavnika/ca

Panel diskusije vezane za unapređenje nastavničke profesije

Kontinuirani profesionalni razvoj

Postojeći modeli kontinuiranog profesionalnog razvoja

Regionalni modeli i kritički osvrt

Modeli za unapređenje koncepta

Istraživanja vezana za uspjeh programa za kontinuirani profesionalni razvoj

Inicijalno obrazovanje nastavnika/ca

Mogućnosti i prepreke u oblasti inicijalnog obrazovanja nastavnika/ca

Postojeće aktivnosti i postojeći napori u oblasti reforme inicijalnog obrazovanja nastavnika/ca

Diskusije i rasprave

Profesionalne zajednice za razmjenu i učenje

Promocija i predstavljanje različitih nastavničkih zajednica nastalih prije, tokom i poslije pandemije COVID 19

Samonapredovanje i samorefleksija

Cjeloživotno učenje

Promocija nastavničke izvrsnosti

Promocija nastavničkih praksi na svim nivoima odgoja i obrazovanja

Mobilnost nastavnika/ca

Mogućnosti, prilike i izazovi

Prezentacije postojećih mogućnosti

Razgovori o potencijalnim projektima za mobilnost nastavnika/ca

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram