Poziv za prijave na program škola u srcu zajednice

Centar za obrazovne inicijative Step by Step poziva zainteresirane osnovne i srednje škole sa područja Bosanski Petrovac, Bosansko Grahovo, Glamoč, Ključ, Livno i Sanski Most da se prijave.

Poziv

Centar za obrazovne inicijative Step by Step poziva zainteresirane osnovne i srednje škole sa područja općina/opština Bosanski Petrovac, Bosansko Grahovo, Glamoč, Ključ, Livno i Sanski Most da se prijave za učešće u programu Škola u srcu zajednice.

Program ima za cilj unaprijediti kompetencije nastavnika/ca za kvalitetno okruženje za učenje i ohrabriti učenike/ce da stvaraju vlastite prostore za učenje.

Aktivnosti

Aktivnosti koje planiramo implementirati tokom programa su:

 • Kreiranje školskih timova - Sastoje se od 4 predstavnika iz svake škole, i to:

  2 odrasle osobe (nastavnik/ca i/ili školski pedagog/ica) i 2 učenika (za osnovne škole VII i/ili VIII i srednje škole II i/ili III razred)

 • Formiranje Profesionalne zajednice za učenje (PZU) uključujući i osnovni trening PZU metodologije

  Jedna grupa za nastavnike/ce osnovnih škola i jedna za nastavnike/ce srednjih škola

 • Seriju obuka za nastavnike/ce i učenike/ce koje je razvio COI Step by Step:

  Pozitivna učionica, Škola mišljenja, Škola vrijednosti

 • Formiranje Školskih klubova kritičkog mišljenja i vrijednosti

  uključujući i osnovni trening za metodologiju kreiranja klubova, te realizaciju međuškolskih aktivnosti

 • Kreiranje centra za djecu/višenamjenske sobe

  koristeći metodologiju „Sobičak“ koju je razvio COI Step by Step

 • Završni školski sajam

  Školski sajam sa učesnicima programa.

Program će u različitim segmentima pratiti mentorski susreti i posjete tima T&M (treneri i mentori). T&M će predlagati metodologiju, pratiti implementaciju, provoditi obuke i mentorske sesije i predlagati aktivnosti za poboljšanje.

Vrijednost podrške za svaku školu pojedinačno u vidu stručnog usavršavanja osoblja, edukacije učenika, materijala i opremanja prostora škole iznosi blizu 27.000,00 KM po školi.

Škola treba ispunjavati sljedeće uslove za prijavu:

NAČIN Prijave

Zainteresovane škole trebaju izraziti svoj interes popunjavanjem Prijavnog obrasca na linku ispod, najkasnije do 01.06.2023. godine do 23:59h. Odluku o odabiru izabranih škola COI Step by Step će dostaviti svim prijavljenim školama putem emaila.

Za više informacija o ovom pozivu možete nas kontaktirati na e-mail: adnan@coi-stepbystep.ba ili broj telefona 033 667 673.

Projekat „Unaprjeđenje društvene kohezije kroz saradnju u oblasti pružanja lokalnih usluga u Bosni i Hercegovini“ finansira Fond za izgradnju mira Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (PBF), a provode Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

Instagram