INOVATIVNA PRAKSA: Erna Čunjalo

INOVATIVNA PRAKSA: Erna Čunjalo

PIŠE: Alisa Trtak

U širokom spektru zanimljivih i kreativnih inovativnih praksi, zaista se teško odlučiti za samo jednu i preporučiti je drugima jer je svaka posebna i značajna na sebi specifičan način.

S obzirom da ”dijete uči ono što doživljava”, i moj odabir prakse koju bih rado preporučila jeste praksa čiji sam dio realizacije bila i sama te je kroz učešće”doživjela na poseban način”.

Ove sedmice predstavljam praksu Erne Čunjalo ”Korakom do plesa” koja je zamišljena i realizovana kao muzičko – plesni performans JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, koji je održan u Gradskoj areni Zenica 27.05.2017. godine i koji je obuhvatio više od 920 djece uključene u predškolski odgoj i obrazovanje.

Razlozi odabira ove prakse jesu ti što je projekat okupio veliki broj djece bez obzira na dužinu vremena provedenog u institucionalnom predškolskom odgoju i obrazovanju te premostio geografske razlike (djeca iz grada i djeca iz ruralnih područja obuhvaćena Programom obaveznog predškolskoh odgoja i obrazovanja) kroz muzičke i plesne izvedbe na, mnogima od njih, prvom velikom javnom nastupu.

Djelić pomenute razigrane i prelijepe atmosfere možete dijelom pronaći i ”doživjeti” i sami na linku VIDEO.

Opisana priprema inovativne prakse ”Korakom do plesa” dostupna je na linku ERNA ČUNJALO.

 

0 responses on "INOVATIVNA PRAKSA: Erna Čunjalo"

Leave a Message

Powered by DOC.ba. Copyright © 2020 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram

Molim unesite e-mail adresu: